ΔΙΕΘΝΗ

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ!

FILE PHOTO: Employee Philipp Hoffmann, of German biopharmaceutical company CureVac, demonstrates research workflow on a vaccine for the coronavirus (COVID-19) disease at a laboratory in Tuebingen, Germany, March 12, 2020. Picture taken on March 12, 2020. REUTERS/Andreas Gebert/File Photo
 

Η είδηση πως σήμερα (16.03.2020) στις ΗΠΑ θα γίνουν οι πρώτες κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του κορονοϊού, μόνο αισιοδοξία προκαλεί.

Η θετική είδηση μεταδόθηκε από το Associated Press, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο.

Στους πρώτους συμμετέχοντες στη δοκιμή, που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας Kaiser Permanente της Ουάσινγκτον, θα γίνει το πειραματικό εμβόλιο εντός της ημέρας, σύμφωνα με το AP.

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές θα γίνει σε 45 νέους, υγιείς εθελοντές και σε διαφορετικές δόσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση οι συμμετέχοντες να κολλήσουν τον ιό κατά τη διάρκεια της δοκιμής γιατί το εμβόλιο που θα τους γίνει δεν περιέχει τον ιό. Ο στόχος των πρώτων κλινικών δοκιμών είναι να ελεγχθεί πως το εμβόλιο δεν παρουσιάζει ανησυχητικές παρενέργειες, θέτοντας έτσι ένα μεγαλύτερο πλαίσιο για νέες έρευνες.

Για τις δοκιμές, την εξακρίβωση τυχόν παρενεργειών, την πιστοποίηση και την έκδοση άδειας για τη διάθεση οποιουδήποτε εμβολίου θα απαιτηθούν από 12 ως 18 μήνες, σημειώνει το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχους του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ακόμη κι αν οι δοκιμές πάνε καλά, ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι έτοιμο σε έναν με ενάμιση χρόνο σύμφωνα με τον Anthony Fauci, πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών.

Με πληροφορίες από Associated PressΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ