ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οι βραβευμένοι με 2 αστέρια MICHELIN FUNKY GOURMET στη Ρόδο και στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ!

 

 

Ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα της εγχώριας και διεθνούς γαστρονομίας, ο βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin και δεκάδες διακρίσεις Νικος Ρούσσος και η ομάδα του, θα βρεθούν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ευρωπαϊκών προδιαγραφών του μεγαλύτερου ΙΕΚ της χώρας στη Ρόδο (Βύρωνος 1) για ένα εξιδεικευμένο σεμινάριο εισαγωγής στην υψηλή γαστρονομία.

Ο κορυφαίος Έλληνας chef που εισήγαγε την avant-garde ελληνική κουζίνα, θα παρουσιάσει παρασκευές που έχουν ως στόχο να μεταδώσουν στους συμμετέχοντες μία αυθεντική “Funky Gourmet” εμπειρία, ένα 4ωρο master class που θα περιλαμβάνει πρωτοποριακές στο σχεδιασμό και εκτέλεση συνταγές με δυνατότητα γευστικής δοκιμής. 

Οι λάτρεις της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, οι επαγγελματίες και οι σπουδαστές Σχολών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος στη Γραμματεία της Σχολής (τηλ. 2241240840) και να εξασφαλίσουν βεβαίωση παρακολούθησης. Οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο: shorturl.at/erCHL

Λίγα λόγια για τον Νίκο Ρούσσο και το Funky Gourmet:

Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και φαντασίας, επιχειρηματικό πνεύμα και καταξιωμένος επαγγελματίας, ο Νίκος Ρούσσος, γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση αργυροχοΐας. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη όπου φοίτησε στη σχολή Institute of Culinary Education στο Μανχάταν. Αποφοίτησε το 2003 με πτυχίο στην τέχνη της μαγειρικής ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε εστιατόρια σε Ευρώπη και σε Αμερική. Το 2009, μαζί με τις Γεωργιάννα και Αργυρώ Χιλιαδάκη, ίδρυσαν στην Αθήνα το εστιατόριο Funky Gourmet και εισήγαγαν παγκοσμίως την Avant Garde πλευρά της ελληνικής γαστρονομίας. Το 2012, το Funky Gourmet βραβεύθηκε με ένα αστέρι Michelin, ενώ το 2014 κατέκτησε δύο ακόμα αστέρια Michelin, τα οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Φέτος, κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο, συνεχίζοντας να ταράζει τα νερά της γαστρονομίας, να «τροφοδοτεί» τη φαντασία των επισκεπτών του και να εισπράττει διθυραμβικές κριτικές. Παράλληλα, το 2014 μαζί με τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τον Αντρέα Λαμπρίδη, ίδρυσαν το εστιατόριο OPSO στο Λονδίνο, που μέχρι και σήμερα αποτελεί πρόταση του Βρετανικού οδηγού Michelin και των εγκυρότερων μέσων ενημέρωσης του κλάδου ως το καλύτερο Ελληνικό εστιατόρια του Λονδίνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ