ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Αν δικαζόταν ο Λιγνάδης με το νόμο Μητσοτάκη θα υπήρχαν ισόβια και όχι αποφυλάκιση

 

Με το δυστύχημα του Antonov ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Έκανε απολογισμό των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα είπε ότι ξεκίνησε ήδη η συλλογή των πυρομαχικών από το μοιραίο αεροσκάφος.

Αναφέρθηκε και στα διαβήματα που έγιναν σε Σερβία και Ουκρανία για το περιεχόμενο του φορτίου του αεροπλάνου.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την στάση του στην υπόθεση της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Απόπειρα στυγνής εκμετάλλευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά την ανακοίνωση της απόφασης το ζήτημα απασχολεί έντονα την κοινωνία και γίνεται απόπειρα στυγνής πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο προβληματισμός και οι απορίες της κοινωνίας είναι εύλογοι. Δεν γίνεται όμως να απαξιώνεται η δικαιοσύνη. Ο προβληματισμός και τα ερωτήματα της κοινωνίας μπορεί κάποιος να τα καταλάβει γιατί οι πολίτες δεν είναι δικαστές. Το άλλο όμως είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική και χυδαία συμπεριφορά», είπε.

Και συνέχισε: «Αν η δικαιοσύνη είχε την δυνατότητα να κρίνει την υπόθεση με βάση τις αλλαγές που έχει φέρει η ΝΔ η ποινή θα ήταν ισόβια. Πριν από την αλλαγή του ΠΚ το αδίκημα του βιασμού τιμωρείτο από 5 έως 20 έτη. Με την αλλαγή από τον ΣΥΡΙΖΑ το αδίκημα τιμωρείτο από 5 έως 15 έτη. Εμείς τροποποιήσαμε δυο φορες τον ΠΚ. Για βιασμό ανηλίκου εμείς αλλάξαμε το νόμο με πρόβλεψη την ισόβια κάθειρξη».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι το Σύνταγμα κατοχυρώνει την διάκριση των εξουσιών. Οι δικαστές υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και τους Νόμους. Αν θέλουμε να έχουμε μια δημοκρατική και φιλελεύθερη πολιτεία οφείλουμε να σεβόμαστε την δικαιοσύνη.

Δυστυχώς αυτά τα στοιχειώδη τα αμφισβητεί έργω και λόγω ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του αρχηγού του και στελεχών του. Έχει μια ευαισθησία απέναντι στην δικαιοσύνη α λα καρτ.

Βάλλει εναντίον της δικαιοσύνης όταν οι αποφάσεις τους δεν είναι σύμφωνες με τις πολιτικές τους επιδιώξεις. Μίλησε για κατάπτυστη δήλωση Τσίπρα ότι αυτός ο οποίος έκανε τα πιο ειδεχθή εγκλήματα αφέθηκε ελεύθερος γιατί ήταν κολλητός της εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη ως έναν αρμό της εξουσίας. Ίσως γιατί όρθωσε το ανάστημά της και δεν επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει τους θεσμούς, τόνισε.

Αν πληγεί το κράτος δικαίου και δώσουμε τον λόγο σε λαϊκά δικαστήρια θα βρεθούμε ένα βήμα πριν τον αυταρχισμό και την εκτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο κ. Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος γιατί είναι κολλητός της εξουσίας. Παρότι υποστηρίζει ότι είναι μέρος της ευρωπαϊκής αριστεράς προσπαθεί να χτίσει ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων. Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τις ανησυχίες των πολιτών. Είναι αδιανόητο να πίστευε κανείς ότι θα ανεχόμασταν τέτοιου είδους εγκλήματα. Η στάση μας είναι καθαρή και απόλυτη. Είτε είναι παρουσιαστής, ντράμερ, αλλοδαπός ή Έλληνας.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση είπε: «Εκείνο που είναι σημαντικό είναι η άθλια προσπάθεια που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνδεθεί η υπόθεση Λιγνάδη με την κυβέρνηση. Είναι απόπειρα στυγνής εκμετάλλευσης και ανευθυνότητα και λαϊκισμός και έρχεται να προστεθεί και σε άλλα. Οι πολίτες δεν κατανοούν αλλά οι πολίτες δεν είναι δικαστές αλλά οι πολιτικοί οφείλουν να είναι πιο υπεύθυνοι και εγκρατείς ειδικά αν έχουν χειριστεί το νομικό πλαίσιο. Δεν το άλλαξαν. Αν δικαζόταν ο Λιγνάδης με το νόμο Μητσοτάκη θα υπήρχαν ισόβια και όχι αποφυλάκιση

Ο κ. Οικονόμου απέρριψε τα σενάρια περί ανασχηματισμού ενώ όσον αφορά στο Power Pass κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραθέσει έστω και μια δήλωση του πρωθυπουργού που να λέει ότι όλοι οι πολίτες θα πάρουν 600 ευρώ.

Δείτε την ενημέρωση

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ