ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών: Είναι πάντα στην φαρέτρα μας – Έως την Δευτέρα οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Ειδήσεις έβγαλε και πάλι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι είναι στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες πολιτών αλλά και ότι έως την Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι όσο η πανδημία και η Δέλτα επιμένουν η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε την αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της. Μαθητές και φοιτητές δεν μπορούν να διανοηθούν ότι η ζωή τους θα μπει σε αγκύλες. Η επιστήμη μας έχει δώσει όπλα και θα ήταν άδικο να ζούμε με μέτρα οριζόντιου περιορισμού», είπε μεταξύ άλλων. «Τα μέτρα που λάβαμε έχουν σκοπό να προστατεύσουν εμβολιασμένους και μη. Θα ήταν παράλογο να βάλουμε περιορισμούς στους εμβολιασμένους αλλά θα ήταν ανεύθυνο να καθόμαστε με σταυρωμένα στα χέρια», τόνισε ακόμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει σήμερα ταξίδι ιδιωτικού χαρακτήρα στις ΗΠΑ και θα επιστρέψει την Δευτέρα. Όπως σημείωσε το ταξίδι γίνεται προκειμένου να εγκαταστήσει την κόρη του στο Πανεπιστήμιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο κ. Οικονόμου είπε ότι είμαστε καλύτερα από ότι στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά και ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι στην εργαλειοθήκη μας.

Αναφερόμενος στα κριτήρια που τίθενται για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης είπε ότι είναι: Τα ποσοστά του εμβολιασμού στον εκάστοτε κλάδο, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού, οι δυνατότητες ελέγχου – συνεπειών αν δεν τηρηθεί η υποχρεωτικότητα.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν κλειστεί από τις 16 Αυγούστου και μετά 165.000 νέα ραντεβού, ενώ στόχος – όπως είπε- είναι να επιδιωχθούν περισσότερα.

Αναφερόμενος στους κλειστούς χώρους της διασκέδασης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι θα πηγαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες γιατί εκεί δεν μπορείς να κάνεις χρήση της μάσκας, ενώ ερωτηθείς για τις εκκλησίες απάντησε ότι «υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, όπως το πόσα άτομα μπορούν να βρίσκονται σε ναούς και γενικά λατρευτικούς χώρους και ισχύει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας».

Στο ερώτημα πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις είπε ότι μέχρι την Δευτέρα θα ανακοινωθούν. Για τα υποχρεωτικά rapid test στους φοιτητές είπε: «το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει».

Δείτε όλη την ενημέρωσηΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ