ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε απίθανο το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα με τα σημερινά δεδομένα – Σημείωσε ότι η Άγκυρα επιδιώκει να χάσει η Ελλάδα την ψυχραιμία της

«Παροξυσμό κατά της Ελλάδος» καταλόγισε στην Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι στην Αθήνα «ούτε φοβόμαστε, ούτε τρομοκρατούμαστε από την τουρκική προκλητικότητα».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε στο ΣΚΑΪ ότι η Άγκυρα επιδιώκει να χάσει η Ελλάδα την ψυχραιμία της. Την ίδια ώρα, η Αθήνα καλείται να δίνει τη σημασία που πρέπει για όσα γίνονται στην απέναντι πλευρά.

Η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Οικονόμου, έχει αυξήσει την ισχύ της, ενώ έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της ικανότητα στο πεδίο. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι δίαυλος επικοινωνίας πάντα θα πρέπει να υπάρχει, όμως η τουρκική ηγεσία επέλεξε να δηλητηριάζει τα μυαλά των πολιτών στο εσωτερικό.

Συντεταγμένα και αποτελεσματικά διευρύνουμε την πολιτική μας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απίθανο το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει απίθανο, όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέχρι τότε.

Όπως ανέφερε, είναι καλό για όλους να γίνονται μέρος της λύσης, ενώ σημείωσε ότι η αστάθεια και ο αναθεωρητισμός του Πούτιν να μην αναπαραχθεί.

Για την ακρίβεια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι σήμερα το νούμερο ένα πρόβλημα είναι η ακρίβεια και σημείωσε ότι θα υπάρξει παρέμβαση για να πέσει η τιμή στην αντλία του πετρελαίου, ενώ όποια δυνατότητα υπάρχει, θα δίδεται στην κοινωνία για στήριξη.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ