ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Με Tsipronomics υπολόγισε τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας ο κ. Τσίπρας;

Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τον ισχυρισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας είναι πολύ παραπάνω από όσα θα φορολογήσει η κυβέρνηση και φτάνουν τα 2,2 δις ευρώ.

«Ο κ. Τσίπρας», αναφέρει ο κ. Οικονόμου, «για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την απύθμενη αμάθειά του. Αντί για τα Tsipronomics ας μας απαντήσει ποια μεθοδολογία εφάρμοσε στον υπολογισμό των προς φορολόγηση υπερεσόδων των παρόχων ενέργειας, ώστε να καταλήξει σε αυτά τα ποσά».

Και συνεχίζει: «Επίσης, αν μπορεί, ας μας πει ποια είναι, κατ’ αυτόν, τα υπερέσοδα κάθε εταιρείας και ποιο φόρο ο ίδιος προτείνει και σε ποιες εταιρείες. Αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Τέλος, μήπως ζητά να φορολογηθούν και οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τη ΔΕΗ σε αγρότες, μικροεπιχειρηματίες και ευάλωτα στρώματα; Η Κυβέρνηση φορολογεί τα πραγματικά υπερέσοδα, με συντελεστή 90%, και δίνει τα χρήματα αυτά για την ενίσχυση των καταναλωτών».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ