ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Πρόταση μομφής χωρίς μορφή – Οι 5 παρατάσεις που ανακοίνωσε

Μια ημέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση στην Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ξεκινώντας ο κ. Οικονόμου μίλησε για κίνηση απελπισίας εκ μέρους του κ. Τσίπρα αναφερόμενος στην πρόταση μομφής ενώ κάνοντας την σύγκριση με την κυβέρνηση είπε ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία. Ο κ. Οικονόμου έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου αναφερόμενος σε κάθε τομέα από την εθνική άμυνα, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία.

«Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε πως ήταν μια κίνηση χωρίς ουσία, χωρίς αντίκρισμα. Ήταν μια μομφή χωρίς μορφή. Η τριήμερη συζήτηση  στη Βουλή έδειξε μια κυβέρνηση υπεύθυνη και συμπαγή, που στηρίζει τη δικαιοσύνη ως πυλώνα της Δημοκρατίας. Ανέδειξε τις πολιτικές μας για την οικονομία, καθώς η Ελλάδα θα παρουσιάσει ανάπτυξη του ΑΕΠ πολύ πάνω από 7%, η ανεργία έχει πέσει πολύ και οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια. Ανέδειξε το άλμα που συντελείται στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Ανέδειξε τις δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τον υπερδιπλασιαμό των ΜΕΘ, την ανάπτυξη του δημόσιου σχολείου. Οι πολίτες διαπίστωσαν την απουσία εναλλακτικής πρότασης», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στους κολοσσούς που έρχονται στην Ελλάδα για επενδύσεις λέγοντας ότι η κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό τον τομέα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε παρατάσεις που έχουν δοθεί:

Παρατείνεται κατά 15 ημέρες το πρόγραμμα εξοικονομώ και λήγει στις  15 Φεβρουαρίου.

Όσοι έχουν κάνει δηλώσεις μεταβίβασης και γονικής παροχής μπορούν να συντάξουν τα έγγραφα έως τις 31/03 με τις παλιές αντικειμενικές αξίες.

Παρατείνεται η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ για ρύθμιση χρεών έως και 72 δόσεις για την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ.

Παράταση έως τις 31/03 στην δυνατότητα ολοκλήρωσης μεταβίβασης ακινήτου μέσω μηχανικού χωρίς Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

παρατείνεται έως τις 15/02 η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Ερωτηθείς για το πως θα εκφραστεί στην πράξη η συγγνώμη του πρωθυπουργού, ο κ. Οικονόμου απάντησε: Είμαστε μια κυβέρνηση που έχουμε το ειδικό ηθικό και πολιτικό βάρος για να διορθώνουμε τις αδυναμίες μας απέναντι στα σφοδρά καιρικά φαινόμενα.

Για το αν υπάρχει θέμα με Στυλιανίδη είπε ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Για την δυσφορία του Ευάγγελου Βενιζέλου απάντησε ότι μίλησε ως Πρόεδρος της ΝΔ για τα στελέχη της παράταξής μας που στοχοποιήθηκαν από τον κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός στην πολιτική διάσταση του θέματος δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος άλλων κομμάτων. Αυτό είναι θέμα του κ. Ανδρουλάκη.

Για το πότε θα αποζημιωθούν οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό τόνισε ότι η εταιρεία τις επόμενες ημέρες υποχρεούται να ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι πολίτες. Αυτό, δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν μπορούν να διεκδικήσουν και άλλες αποζημιώσεις.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς απάντησε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από όταν αποφασίστηκε να μπαίνουν σε αναστολή.

Για το πως παραμένουν στο σύστημα ενώ έχουν κάνει τις δυο δόσεις είπε ότι αυτό που ισχύει είναι ως έχει. Προφανώς παραμένει η ισχυρή σύσταση για όλους να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση.

Δείτε την ενημέρωση

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ