ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλο το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τους θερμοκέφαλους του Πάσχα! Καμία δικαιολογία δεν θα είναι ανεκτή

 

Ένα επιχειρησιακό σχέδιο χωρίς προηγούμενο έχει στήσει η αστυνομία για το διήμερο του Πάσχα. Για εκείνους που δεν καταλαβαίνουν από μέτρα και δεν ξέρουν την λέξη υπομονή.

Καμία δικαιολογία δεν θα είναι ανεκτή για όσους επιχειρήσουν κυρίως το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα να κινηθούν προς περιοχές όχι τόσο μακρινές από τα σπίτια τους για να βρεθούν σε σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν τα πάντα. Αν για παράδειγμα συμβαδίζει ο αριθμός που θα έχουν χρησιμοποιήσει για την μετακίνησή τους με όσα θα έχουν μαζί τους και τα πρόστιμα των 300 ευρώ θα πέφτουν βροχή για όσους πιστέψουν ότι θα τους ξεγελάσουν.

Επίσης, κρίσιμες ώρες θεωρούνται και οι ώρες της Μεγάλης Παρασκευής (επιτάφιος) αλλά και του Μεγάλου Σαββάτου (Ανάσταση) για εκείνους που θεωρούν ότι είναι πιο πιστοί από κάποιους άλλους και θα προσπαθήσουν να πάνε στην εκκλησία.

Πως θα γίνουν όλα αυτά; Με μπλόκα και στους πιο απίθανους δρόμους, με αστυνομικούς με πολιτικά έξω από τις εκκλησίες, με drones που θα πετούν πάνω από πολυκατοικίες και θα βλέπουν πόσοι ψήνουν στις ταράτσες. Και εδώ αν αναρωτηθεί κανείς πως θα διαλυθούν τα μεγάλα γλέντια, είναι πολύ απλό, με την παρέμβαση εισαγγελέα.

Επίσης, όσοι τολμήσουν να καλέσουν τους πιστούς στις εκκλησίες μέσω social media θα έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο. Ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σαρώνει ειδικά το facebook για θερμοκέφαλους «πιστούς» που δεν καταλαβαίνουν από μέτρα και θέλουν να πάρουν και άλλους στο λαιμό τους.

Έτσι, σχεδόν το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της χώρας θα βρίσκεται επί ποδός και οι ένστολοι θα κάνουν Ανάσταση και Πάσχα στο δρόμο.

Το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο στην επαρχία όσον αφορά στις εκκλησίες. Σε κοινότητες και χωριά σε απομακρυσμένα σημεία της χώρας, ακόμα και κοινότητες κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι δύσκολο να ελεγχθούν λόγο των μεγάλων αποστάσεων που χρειάζεται να διανύσουν οι αστυνομικοί ώστε να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Τα μπλόκα

Σε τουλάχιστον 20 σημεία όπως στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, λεωφόρο Μαρκοπούλου, λεωφόρο Μαραθώνος και λεωφόρο Πεντέλης προς Νέα Μάκρη θα υπάρχουν 24ωρα μπλόκα.

Το ίδιο και στην Θεσσαλονίκη για αυτούς που θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν από την πόλη στις εξοχικές τους κατοικίες στη Χαλκιδική.

Aπό newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ