ΔΙΑΦΟΡΑ

Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση των Δωδεκανησιακών Εφημερίδων μέσω του προγράμματος «Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ»

 

Πρόσβαση στην ιστορία του τόπου μας με ένα κλικ από την Ενεργειακή Α.Ε.

Όλη η Ιστορία του τόπου μας σε ένα ψηφιοποιημένο αρχείο, δωρεάν και προσβάσιμο από όλους

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα ακόμη έργο με πολλές απαιτήσεις και υψηλούς στόχους, αυτό της ψηφιοποίησης μεγάλου όγκου των δωδεκανησιακών εφημερίδων, μέσω της πράξης «Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ» «Το πρόγραμμα αποτέλεσε ένα φιλόδοξο έργο ψηφιοποίησης και ανάδειξης αρχειακού υλικού ύψιστης ιστορικής σημασίας για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κυρίως για τα νησιά της Δωδεκανήσου, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERRREGV-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 και συγχρηματοδοτήθηκε κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Εταίροι του έργου ήταν το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) που ήταν και ο Επικεφαλής Εταίρος, το Γραφείο Τύπου Και Πληροφοριών και η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.
Χάρη στην ολοκλήρωση του έργου, κάθε πολίτης, από οποιοδήποτε μέρους του κόσμου, μπορεί πλέον με ένα κλικ από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του να έχει πρόσβαση στην ιστορία του τόπου μας μέσα από την σελίδα του Ψηφιακού Ηρόδοτου, στον ιστότοπο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκη Ρόδου: http://herodotus.dataentry.space/.Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στο ερευνητικό αλλά και στο ευρύ κοινό να έχει στη διάθεση του ένα μοναδικό και αξιόπιστο ψηφιοποιημένο αρχείο- εργαλείο άμεσα και κυρίως δωρεάν.
Το έργο «Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ» ανέφερε στο Βήμα της Δωδεκανήσου ο Πρόεδρος της Ενεργειακής Α.Ε. Χρήστος Μπάρδος αξιολογήθηκε ως εμβληματικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας έτσι αμέριστη χαρά και ικανοποίηση σε όσους εργάστηκαν με αφοσίωση και προσήλωση γι’ αυτό το επιτυχές και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

ο Πρόεδρος της Ενεργειακής Α.Ε.
Χρήστος Μπάρδος

 

Με τη συμβολή της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΕ, στο έργο «Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ», σώζεται και προβάλλεται το μεγαλείο της Ιστορίας μας και ταυτόχρονα ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι πανάρχαιοι δεσμοί που μας ενώνουν με την Κύπρο.
Επιπλέον, με την ολοκλήρωση του έργου, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. παρέδωσε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου έναν ολοκληρωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό ψηφιοποίησης με στόχο να υπάρξει συνέχεια του έργου και στις νεότερες εκδόσεις των εφημερίδων. Με την παράδοση του εν λόγω εξοπλισμού, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου έδωσε τη δυνατότητα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου να αναβαθμιστεί τεχνικά και να έχει τα απαραίτητα εφόδια στη διάθεση της για τη συνέχιση της ψηφιοποίησης του αρχείου της.
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. συνεχίζει να δίνει δυναμικά το «παρών» και τον καλύτερο της εαυτό στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχει, με στόχο πάντα ένα άρτιο αποτέλεσμα αλλά και «αφήνοντας χώρο» ταυτόχρονα για νέες προκλήσεις και βελτίωση. Άλλωστε, η εκτίμηση που απολαμβάνει, μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων της, οφείλεται στην ποιότητα των παραδοτέων της.
Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά πρόκληση. Η εντολή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, είναι: συνεχόμενη δουλειά με σχεδιασμό και στόχο, για όλα τα τμήματα της Περιφέρειας μας και για όλα τα νησιά. Έτσι, τα προγράμματα, τα έργα και οι δράσεις, συνεχίζονται με τον συνηθισμένο, γρήγορο ρυθμό, ώστε οι πολίτες, του ευλογημένου αυτού τόπου, να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα τους.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ