ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στη Σύμη

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο Δωρεάν Προληπτικών Εξετάσεων στο Δήμο Σύμης – ΠΠΙ ΣΥΜΗΣ του προγράμματος << Υγεία για όλους >> για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων του νησιού, κατά την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο νησί της Σύμης στις 27,28,29 /10.2022 .

Η ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων έγινε σε συνεργασία με: τη 2η Υ.ΠΕ., το Δήμο Σύμης, την Παιδιατρική Κλινική του Γ.Π.Ν. «Παίδων Πεντέλης», την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν. Π. «Τζάνειο», το Γ.Ν. Ρόδου, το Π.Π.Ι. Σύμης και το Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας.

Σύνολο εξετασθέντων: 299 ενήλικες, έφηβοι & παιδιά.
▪ Καρδιολογικός έλεγχος: Με τη χρήση φορητού καρδιογράφου και φορητού υπερηχογράφου, εξετάστηκαν 65 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.
▪Πλήρης Οφθαλμολογικός έλεγχος . Εξετάστηκαν : 115 ενήλικες και παιδιά.
▪ Oρθοπεδικός έλεγχος- Μυοσκελετικός έλεγχος παιδιών. Εξετάστηκαν 27 ενήλικες και παιδιά.
▪ Γυναικολογική/Μαιευτική εξέταση: Pap test , Διακολπικός υπέρηχος σε 23 γυναίκες.
▪Παιδιατρική κλινική εξέταση. Eξετάστηκαν:49 έφηβοι και παιδιά.
▪ Παθολογικός έλεγχος. Εξετάστηκαν: 20 ενήλικες και έφηβοι.

“Βέβαια όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την πολύτιμη συμβολή του επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, άνθρωποι δηλαδή που με την δική τους θέληση αφιέρωσαν αυτό το τριήμερο του Οκτώβρη σε ανθρώπους που το είχαν πραγματικά ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της Δράσης αυτής , τις εταιρίες Sebeco Lines , Dodekanisos Sea Ways και Sea Dreams, που φρόντισαν για τις μετακίνησης του κλιμακίου στην Σύμη, ζωτικής σημασίας για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του νησιού μας , καθώς δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες στο νησί”, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΠΠΙ  και Αντιδήμαρχος Σύμης Νικήτας Γρύλλης.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ