ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολονύχτιο θρίλερ στο Αττικόν για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού! Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης o 33χρονος

Members of the Red Cross demonstrate respirator masks at the Vienna International Airport in Schwechat, Austria, February 6, 2020. Authorities started checking passengers arriving with planes from China with thermal scanners, following an outbreak of the new coronavirus in China. REUTERS/Lisi Niesner

Στα ύψη η αγωνία για το αν ήρθε ο κοροναϊός και στην χώρα μας. Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο “Αττικόν” νοσηλεύεται το ύποπτο κρούσμα. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τα συμπτώματα και η μεταφορά του άνδρα.

Μόνο η πιθανότητα να έχει “φτάσει” ο κοροναϊός και στην Ελλάδα, είναι αρκετή για να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Στο νοσοκομείο “Αττικόν” βρίσκεται από τις 9 το βράδυ της Τρίτης, 11.02.2020, ο 33χρονος Κινέζος που χαρακτηρίστηκε “ύποπτο κρούσμα”, καθώς έχει ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και έχει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά που προκαλεί η λοίμωξη από τον νέο ιό που μάλιστα έχει ήδη… μετονομαστεί.

Κοροναϊός – Πώς έφτασε στο Αττικόν ο άνδρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον συγκεκριμένο ιό, το “Αττικόν”, μετά από ενημέρωση των γιατρών ιδιωτικής κλινικής των νοτίων προαστίων προς τις ελληνικές αρχές, ότι ο άνδρας από την Κίνα είχε επιστρέψει από ταξίδι στην πατρίδα του και έχει ύποπτα συμπτώματα από το αναπνευστικό. Στην ιδιωτική κλινική είχε μεταβεί μόνος του, καθώς υπέφερε από υψηλό πυρετό και βήχα και αναζήτησε ιατρική βοήθεια.

Η μεταφορά του στο “Αττικόν” έγινε τελικά το βράδυ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και κάτω από τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Κοροναϊός – Ο άνδρας επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική και δήλωσε ασθενής

Ο 33χρονος άνδρας είχε επισκεφθεί νωρίτερα την ιδιωτική κλινική και ανέφερε ότι υπέφερε από πυρετό και βήχα. Όταν δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί πρόσφατα την πατρίδα του, σήμανε συναγερμός καθώς ο κοροναϊός… καραδοκεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο “Αττικόν” που είναι νοσοκομείο αναφοράς.

Αυτή τη στιγμή, ο 33χρονος παραμένει σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου, έλαβε δείγμα -κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας- για να σταλεί σε εξουσιοδοτημένο εργαστήριο για να εξακριβωθεί αν όντως “χτύπησε” κοροναϊός, από το οποίο και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Πηγή: iatropedia.gr.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ