ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Αγωνία για τον εντοπισμό 35χρονου ορειβάτη – Η τραγική ιστορία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή 4 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ να βρεθεί ζωντανός

Αγωνία επικρατεί για έναν 35χρονο ορειβάτη στον Όλυμπο, τον οποίο και αναζητά η ΕΜΑΚ, με τους δικούς του ανθρώπους να έχουν ειδοποιήσει σχετικά.

Η επιχείρηση του κλιμακίου της ΕΜΑΚ από την Πιερία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Λιβαδάκι, λίγο πάνω από τα Πριόνια Ολύμπου, με την Αεροπορία πρόσφατα να έχει πραγματοποιήσει μια ηρωική διάσωση.

Ο 35χρονος ορειβάτης, βρίσκονταν στην περιοχή από το περασμένο Σάββατο (3/7) και σύμφωνα με τους δικούς του ανθρώπους, χάθηκε η επικοινωνία. Τον περίμενε να γυρίσει η σύζυγός του η οποία και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Εξαφάνιση στον Όλυμπο

Κλιμάκιο των ανδρών της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή της Αστυνομίας επιχειρεί, προκειμένου να εντοπίσει τον 35χρονο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο σκελετός της γυναίκας που είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε 4 χρόνια μετά

Η σορός μιας ορειβάτισσας, που είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία το 2014 από ορειβάτη, στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο.

Από το πρωί έχουν κινητοποιηθεί άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελασσόνας, στελέχη της ΕΜΑΚ και εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για να προσεγγίσουν στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά της.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε, πρόκειται για Γαλλίδα υπήκοο, που αγνοούνταν στον Όλυμπο από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010. Τότε είχε οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση που διήρκησε πολλές μέρες με τη συμμετοχή περισσότερων από εξήντα διασωστών και ορειβατών για την ανεύρεση της, χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι την ημέρα που χάθηκε η 37χρονη γαλλίδα επικρατούσε χιονόπτωση στις κορυφές του Ολύμπου.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε το μεσημέρι με τη συνδρομή διασωστών μια ορειβάτισσα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, ενώ βρισκόταν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στον Όλυμπο.

Οι διασώστες μετέφεραν την ασθενή με φορείο μέχρι ένα σημείο αρκετά χαμηλότερα και στη συνέχεια οδικώς στην Κατερίνη.

Επίσης, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για τη μεταφορά ενός ακόμη άνδρα με κάταγμα στο πόδι από το Φαράγγι του Ενιππέα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ