ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομιλία του Δημάρχου Ρόδου Αντ. Καμπουράκη στη συνάντηση εργασίας του ΣΕΤΕ στη Ρόδο

 

Αγαπητοί Φίλοι,

Κυρίες & Κύριοι,

Είναι μεγάλη μου χαρά, να υποδέχομαι, από την θέση του Δημάρχου Ρόδου, τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο.

Μπορώ άραγε να είμαι αντικειμενικός, όταν μιλώ για έναν φίλο; Ναι, μπορώ! Είναι ένας άνθρωπος «κεφάλαιο», για τον Ελληνικό Τουρισμό. Και το λέω, μετά λόγου γνώσης. Το 2012, είχα ήδη σαφή εικόνα, της ικανότητάς του να βλέπει πάντα, τη «μεγάλη εικόνα». Το έβλεπα από τότε. Κι αυτό, έχει μεγάλη σημασία: Διότι όλοι, μπορεί να είναι αγχωμένοι, και να «τρέχουν» την καθημερινότητα, αλλά αυτό που διαμορφώνει, το μέλλον όλων μας, είναι η στρατηγική, που αποφασίζουμε σήμερα. Ο ΣΕΤΕ, και ο Γιάννης Ρέτσος στο τιμόνι του, σε μια συγκυρία γεμάτη προκλήσεις, με το προσωπικό του κύρος, και με τη θεσμική βαρύτητα της θέσης του, συμβάλλει τα μέγιστα, στην ευκαιρία που υπάρχει. Στο να την επισημάνει, και να την πιάσει, ακόμη και από τα μαλλιά.

Αν την αξιοποιήσεις την ευκαιρία, και της δώσεις την προοπτική να θεμελιώσει, πίσω από την ευημερία των αριθμών, την επιβίωση των κοινωνιών, των επιχειρήσεων, των ανθρώπων, της Πατρίδας μας, τότε, κάτι σε συνδέει, με αυτά που ήρθαμε εδώ σήμερα να ακούσουμε, από τον ΣΕΤΕ, και από την Marketing Greece.

Και ευχαριστώ, την Ιωάννα Δρέττα, και για το έργο της, και για την ευκαιρία, της σημερινής μας συνάντησης. Μας

γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία, τέτοιες πρωτοβουλίες που ενώνουν δυνάμεις.

Όπως αυτή η “Συμμαχία”, ανάμεσα σε επιχειρηματίες του νησιού μας, και την Marketing Greece. Αυτό το εγχείρημα, που έχει στόχο την προβολή και την ανάδειξη της μοναδικότητας της Ρόδου μας, είναι σήμερα αναγκαίο, και άξιο επαίνου.

Αλλά, και από την Θέση του Προέδρου της ΠΕΔ, του Νότιου Αιγαίου, της περιοχής, που η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη, της περιοχής που τα 48 αυτά, παγκόσμια διαμάντια της χώρας μας, καταφέρνουν να αποτελούν, την μιά χρονιά, μετά την άλλη, το πιο αστραφτερό χαμόγελο, της Τουριστικής Ελλάδας, οφείλω να επιβεβαιώσω ότι, το 30% της απασχόλησης σε εθνικό επίπεδο, αλλά κυρίως το 90% του Τοπικού ΑΕΠ, έχουν ανάγκη, πυκνής, στοχευμένης, και καινοτόμου προβολής, στην “πρώτη ματιά”, όπου χτυπά η “καρδιά”, του παγκόσμιου επισκέπτη μας. Με εξωστρέφεια κι αυτοπεποίθηση. Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, και για το νοικοκύρεμα, του φιλόξενου «οίκου» μας.

Αν επιταχύνουμε τις προσπάθειες, και έχουμε περισσότερη συνεργασία, τότε μπορώ, να είμαι αισιόδοξος. Αν ενθαρρύνουμε την επένδυση στην ποιότητα, και σε μεγαλύτερη διαφοροποίηση, με ειλικρίνεια και καθημερινή σπουδή, και προσπάθεια, τότε προχωρούμε, στον σωστό δρόμο. Με υποδομές, με δίκτυα ύδρευσης, και αποχέτευσης, με αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων, με οικολογική ευαισθησία, με περιβαλλοντολογική

συνείδηση, για βιωσιμότητα και αειφορία. Με πολιτισμό. Με σεβασμό. Με εύχρηστα Λιμάνια, με φιλόξενες μαρίνες. Με ασφαλές, και σύγχρονο οδικό δίκτυο. Με υποδομές, που είναι ζωτικής σημασίας, για την τοπική οικονομία. Μα και για τις καθημερινές ανάγκες, της κοινωνίας.

Τα τονίζει πάντα ο ΣΕΤΕ, και μας βρίσκει σύμφωνους. Από εκεί ξεκινάμε. Πρώτα για τους Ροδίτες, και ασφαλώς, και για τους επισκέπτες μας.

Χρειάζεται μεγάλος αγώνας. Αλλά αξίζει τον κόπο. Με Πολιτική Βούληση. Και με επιμονή σ’ αυτήν.

Ενώνοντας δυνάμεις, δίνοντας ο καθένας, από το δικό του πόστο ευθύνης, τον καλύτερο εαυτό του, μπορούμε να υπηρετήσουμε το κοινό καλό. Για τη Ρόδο που διακρίνεται, που επιβραβεύεται, και που θα λάμπει, όπως της αξίζει.

Σας ευχαριστώ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ