ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου τις προτάσεις για πρόσληψη γιατρών στη Νότια Ρόδο

Ομόφωνα ψήφισε στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου τις προτάσεις για πρόσληψη γιατρών στη Νότια Ρόδο. Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σταμάτης και το ανέλυσε ο αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου Νίκος Καραμαρίτης περιγράφοντας την κατάσταση και το νομικό πλαίσιο, με σημείο αιχμής την παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε γιατρούς όπως έκανε και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να στελεχώσει δομές Υγείας σε νησιά, αφού ο νόμος δίνει αυτή τη δυνατότητα, όπως ανέφερε.

Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα και η προμήθεια δύο ασθενοφόρων που θα διατεθούν για τη Νότια Ρόδο όπου ο Δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης είπε ότι τα ασθενοφόρα θα διατεθούν στα τοπικά ιατρεία.

Η Προγραμματική Σύμβαση για την αγορά των δύο ασθενοφόρων, ετοιμάζεται για υπογραφή και θα γίνει μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Είναι πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγοραστεί και τρίτο ασθενοφόρο και να προσληφθούν περισσότεροι γιατροί για να ενισχύσουν τα ιατρεία στη Νότια Ρόδο, στη Λίνδο και στον Έμπωνα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ