ΔΙΑΦΟΡΑ

Ώρα αποφάσεων: Στο τραπέζι υποχρεωτικά rapid τεστ και για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ

 

«Παράθυρο» για rapid test και στα σούπερ μάρκετ

 

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο της επιβολής πρόσθετων μέτρων στα σούπερ μάρκετ κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι πιθανές προσαρμογές στα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ, «σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί».

«Έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν ότι υπάρχει ένα πλαίσιο μέτρων το οποίο ισχύει και εφαρμόζεται εκεί. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι κόσμος πηγαίνει στα σούπερ μάρκετ κυρίως για να προμηθευτεί τρόφιμα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς πως είναι λίγο πιο ιδιαίτερη η συνθήκη», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως τα σούπερ μάρκετ, τα ΜΜΜ και οι εκκλησίες εξαιρέθηκαν από τα νέα μέτρα, με κυβερνητικά στελέχη να σημειώνουν πως δε γινόταν να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων.

 

Επιστρέφει ο περιορισμός στα άτομα σε καταστήματα τροφίμων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το να επανέλθουν οι περιορισμοί για το όριο των ατόμων σε καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, έδειξε προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας λόγο για πιθανά νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ, αναφερόμενος στο εάν θα επανέλθει ο περιορισμός των ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο.

«Με την έναρξη των μέτρων, αυτά καταγράφονται και ελέγχουμε και τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Εάν απαιτηθεί, θα μπει περιορισμός. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται, όμως είναι στο τραπέζι ο περιορισμός», ξεκαθάρισε.

 

Μπλόκο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην εστίαση

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου, απέκλεισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζομένους της εστίασης, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

«Είναι στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι εργαζόμενοι τους θα προστατευθούν καλύτερα από τον κορωνοϊό, είτε με τα εμβόλια είτε με την τήρηση των μέτρων που αφορά στα συχνά διαγνωστικά τεστ που άλλωστε είναι και υποχρέωση τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ