ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο καταστημάτων – σούπερ μάρκετ: Τι ώρα θα ανοίξουν και τι ώρα θα κλείσουν Μεγάλο Σάββατο

 

Δείτε αναλυτικά το ωράριο των καταστημάτων έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά.

Απίστευτες ουρές σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές τη Μεγάλη Παρασκευή

Αρχικά, η απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ήταν τα σούπερ μάρκετ τη Μεγάλη Παρασκευή να λειτουργήσουν από τις 13.00 έως τις 19.00.

Αργότερα, όμως, εντός της ημέρας, αποφασίστηκε παράταση της λειτουργίας τους μέχρι τις 20:30, λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε.

Η καλοκαιρία, αλλά και το γεγονός πως βρισκόμαστε δύο ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα έβγαλαν τον κόσμο έξω, ο οποίος έσπευσε για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ωστόσο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιος συνωστισμός και φυσικά να είναι αδύνατον να διατηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Υπάρχουν μάλιστα σημεία όπου οι ουρές φτάνουν τα 50 μέτρα.

Οι περισσότεροι, ωστόσο περίμεναν υπομονετικά έως και μια ώρα όρθιοι ωσότου φτάσει η σειρά τους.

Πολλά σούπερ μάρκετ πρόσφεραν νερό στους πολίτες, όση ώρα περίμεναν στην ουρά. Αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις που δημιουργήθηκε εκνευρισμός – όπως είναι φυσικό – από την πλευρά των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καλές ήταν οι συνθήκες στο εσωτερικό των σούπερ μάρκετ, καθώς τόσο οι πολίτες όσο και οι αρμόδιοι τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ