ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο σούπερ μάρκετ και καταστημάτων: Πώς θα λειτουργήσουν τις επόμενες εορταστικές ημέρες

Το πρόγραμμα καταστημάτων και σούπερ μάρκετ για τις επόμενες ημέρες.

Κλειστά είναι σήμερα Παρασκευή (25/12) ανήμερα της ημέρας των Χριστουγέννων τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και τα καταστήματα που λειτουργούν υπό το καθεστώς του click away. Όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και την επομένη των Χριστουγέννων, Σάββατο (26/12).

Τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να ανοίξουν και πάλι την τελευταία Κυριακή του χρόνου (27/12) με τροποποιημένο ωράριο, προαιρετικά.Οι καταναλωτές καλούνται εάν θέλουν να πραγματοποιήσουν ψώνια εκείνη την ημέρα, να επικοινωνήσουν με τα υποκαταστήματα των αλυσίδων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν λειτουργούν καθώς δεν έχουν ανακοινώσει λειτουργία όλες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Για όσες επιχειρήσεις ανοίξουν έχει ανακοινωθεί ωράριο λειτουργίας από τις 09:00 έως και τις 19:00 το απόγευμα.

Για τα καταστήματα που λειτουργούν με click away την Κυριακή (27/12) μένουν ανοικτά από τις 07:00 έως τις 21:00. Σημειώνεται ότι η λειτουργία όλων των παραπάνω για την συγκεκριμένη μέρα είναι προαιρετική.

Μάλιστα, αυτή την Κυριακή (27/12), που είναι η τελευταία του έτους τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά 11:00-20:00. Την ίδια ημέρα, κατά τις ίδιες ώρες, θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά και τα καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την ΠΕ Κοζάνης και τους δήμους της Δυτικής Αττικής στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown.

Τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) με ωράριο 08:00 – 20:00, ενώ την 1η Ιανουαρίου θα είναι κλειστά, λόγω αργίας. Σημειώνεται ότι το ίδιο πρόγραμμα ισχύει και για τα καταστήματα.

Τα SMS και όλοι οι κωδικοί για το μήνυμα στο 13033

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει:

  • το ονοματεπώνυμο του,
  • τη Διεύθυνση κατοικίας του
  • και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ