ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων στο πλαίσιο του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, φέρνει αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ από το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021.

Οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας ανατρέπουν και το ωράριο στα σούπερ μάρκετ, τα οποία τα Σαββατοκύριακα έκλειναν στις 17:00, προκειμένου πελάτες και εργαζόμενοι να προλάβουν να επιστρέψουν πριν τεθεί σε ισχύ στις 18:00.

Πλέον, από τη στιγμή που η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 19:00, τα σούπερ μάρκετ θα μεταθέσουν το κλείσιμό τους για τις 18:00 ή τις 18.30, ανάλογα με την αλυσίδα.

Ποιες περιοχές αφορά

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, συνεπώς τις καθημερινές δεν αλλάζει κάτι και τα σούπερ μάρκετ κλείνουν κανονικά στις 20.00.

Στις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00. Εξαίρεση αποτελούν η Αττικής και η Θεσσαλονίκη, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 έως τις 05:00 λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 19:00 έως τις 05:00.

Οι 19 περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» είναι οι εξής:

Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα, Αργολίδα, Κόρινθος, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Κάλυμνος, Εύβοια (πλην Σκύρου), Φθιώτιδακαι Ηράκλειο.

Οι νέοι περιορισμοί στον κωδικό 2

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στον κωδικό 2 που αφορά σε μετάβαση κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ) η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός του δήμου είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ