ΕΛΛΑΔΑ

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα κλείνουν σήμερα Σάββατο 25/04

ΩΡΑΡΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Τι προβλέπει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης. Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ.

Αλλάζει από σήμερα, Σαββάτο 25 Απριλίου 2020, το ωράριο των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το νέο ωράριο θα έχει ισχύ έως και τις 9 Μαΐου του 2020. Συγκεκριμένα το νέο εθνικό πλαίσιο ωραρίου των σούπερ μάρκετ διαμορφώνεται ως εξής: τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 21:00, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 20:00.

Ο τρόπος να απολυμάνετε σωστά τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Με τον κορονοϊό να βρίσκεται σε έξαρση, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακόμη περισσότερο, μάλιστα, όταν βγαίνουμε από το σπίτι μας για τις βασικές αγορές από το σούπερ μάρκετ. Θα πρέπει να προσέχουμε, για παράδειγμα, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε έξω από το σπίτι, για ψώνια από το σούπερ μάρκετ, αλλά ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε και όταν επιστρέφουμε με τα ψώνια στο σπίτι!

Για αυτήν την απαραίτητη διαδικασία, ένας αμερικανός γιατρός από το Μίσιγκαν, ο Jeffrey Van Wingen, μας δείχνει με ένα απλό βίντεο που έχει ήδη γίνει viral στο ίντερνετ, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας, όταν γυρνάμε από το σούπερ μάρκετ και άλλα μέρη τροφοδοσίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε τα ψώνια στο μπαλκόνι για τρεις ημέρες, όσον αφορά στα προϊόντα εκείνα που αντέχουν εκτός ψυγείου.

Για τα υπόλοιπα, τα πιο ευαίσθητα, ο γιατρός δείχνει βήμα – βήμα πώς θα τα απολυμάνουμε, πριν τα αποθηκεύσουμε σε ψυγείο…ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ