ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ορατός ο κίνδυνος να σταματήσει τη λειτουργία της η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ Λέρου, λόγω έλλειψης γιατρού ειδικότητας

 

Έκτακτη αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός σχετικά με την επικείμενη κένωση της θέσης του νεφρολόγου στο Νοσοκομείο Λέρου, ο οποίος είναι ο μοναδικός γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας στο ΓΝ του νησιού και παράλληλα υπεύθυνος για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που λειτουργεί στη Λέρο.

Βάσει των πληροφοριών που αναφέρονται σε σχετική επιστολή του Δημάρχου Λέρου και η οποία επισυνάπτεται στην Αναφορά, μέχρι το τέλος του έτους ο Νεφρολόγος του Νοσοκομείου πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ορατός πλέον ο κίνδυνος, όπως σημειώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, να σταματήσει η λειτουργία της Μονάδας και οι 16 ασθενείς που εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή να αναγκαστούν, είτε να διακόψουν τη θεραπεία τους, είτε να μετακινούνται συνεχώς. Παράλληλα, η συγκεκριμένη εξέλιξη πρόκειται, αλυσιδωτά, να φέρει και κένωση της θέσης Παιδιάτρου του Νοσοκομείου (σύζυγος του Νεφρολόγου), γεγονός για το οποίος πρέπει επιπροσθέτως να μεριμνήσει το Υπουργείο.

Όπως τονίζει ο Νεκτάριος Σαντορινιός η Κυβέρνηση οφείλει να ενσκήψει άμεσα στις ανάγκες των νησιών. Η πολιτική για την Υγεία στα νησιά δεν μπορεί να σημαίνει μετακινήσεις γιατρών και επιπλέον ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει στα απομακρυσμένα νησιά μας, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, σύγχρονες μονάδες για την κάλυψη των αναγκών των νησιωτών- ασθενών και επαρκές προσωπικό για τη στελέχωση των δομών.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Λέρου, υπογραμμίζει ο βουλευτής, ιδρύθηκε με κόπο και αγώνα των ίδιων των κατοίκων και της ΤΑ του νησιού. Οποιαδήποτε ολιγωρία για την πλήρωση της θέσης του Νεφρολόγου, που θα σημάνει την παύση λειτουργίας της Μονάδας, γυρίζει το νησί χρόνια πίσω, υποβαθμίζει την έννοια της Δημόσιας Υγείας και δημιουργεί μη βιώσιμες συνθήκες για τους μονίμους κατοίκους που χρειάζονται αιμοκάθαρση.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ