ΕΛΛΑΔΑ

Οργή Χαρδαλιά για την κριτική στους χειρισμούς στην κλινική Ταξιάρχαι

 

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Ειδικά για την λειτουργία των κλινικών μετά τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν και ερωτηθείς για το αν οι αρχές εξασφαλίζουν την ασφάλεια σε ευπαθείς πληθυσμούς τις ευάλωτες ομάδες και αν υπάρχει συνεχής παρακολούθηση, με αφορμή και τα κρούσματα στις δύο κλινικές, όπως και για το ότι μπαίνουν ασθενείς στις κλινικές έχει σφραγιστεί, απάντησε:

«Από χθες λέγεται ότι η κλινική έχει σφραγιστεί. Καμία κλινική δεν σφραγίστηκε. Από το πρωί ήμασταν εκεί με τον κ. Τσιόδρα και με το προσωπικό του ΕΟΔΥ για να εξασφαλίσουμε ότι οι 50 και πλέον ασθενείς, άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, θα μπορούσαν με όρους ασφάλειας να συνεχίσουν την αιμοκάθαρση τους μέχρι να οργανώσουμε μια σειρά ζητημάτων. Οργανώθηκε η μεταφορά των θετικών στο ΝΙΜΙΤΣ και στο «Αττικό». Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε επιστημονικός υπεύθυνος από τον ΕΟΔΥ, διοικητικός υπεύθυνος από την γενική γραμματεία. Συνέχισαν κανονικά με όρους ασφάλειας, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα να γίνονται αιμοκαθάρσεις και μια σειρά ζητημάτων που εξελίσσονται».

 

Μάλιστα σημείωσε: «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να υπάρχει οπωσδήποτε κάτι μεμπτό γύρω από όλο αυτό, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με άμεσες ενέργειες και άμεσες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε πάλι την ανθρώπινη ζωή, πάλι μιας ευπαθούς ομάδας, ας μην γινόμαστε τέλος πάντων τόσο υπερβολικοί. Από την πρώτη στιγμή ελέγχουμε στα δυτικά προάστια την κατάσταση. Δεν υπήρχαν πίσω πόρτες και άλλες πόρτες που μπαινοβγαίνανε κάποιοι, οι οποίοι υπήρχε η ανάγκη να κάνουν αιμοκάθαρση».

Aπό newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ