ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οργή στη ΡΟΔΑ για τους βανδαλισμούς λεωφορείων από μαθητές των ΕΠΑΛ Ρόδου – Καταγγελία στην Εισαγγελία και στάσεις εργασίας

 

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις του ΔΕΣ ΡΟΔΑ μετά τα νέα περιστατικά βανδαλισμού λεωφορείων από μαθητές των ΕΠΑΛ Ρόδου.

Μάλιστα σε επιστολή που έστειλε το συνδικάτο εργαζομένων της ΡΟΔΑ προς τη διοίκηση του φορέα, την οποία κοινοποιεί παράλληλα στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα γυμνάσια και λύκεια της Ρόδου, γνωστοποιεί μεταξύ άλλων ότι θα προβεί σε καταγγελία στην Εισαγγελία Ρόδου, ενώ θα γίνει και στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής που έχουμε αποστείλει σε σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 σχετικά με τη συμπεριφορά μαθητών, σας ενημερώνουμε ότι και μετά το χθεσινό συμβάν που έγινε στο μαθητικό δρομολόγιο των 15:00 προς Παστίδα – Μαριτσά με μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ρόδου, το συνδικάτο εργαζομένων μετά από έκταση συνεδρίαση κηρύττει στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00 για τις ημερομηνίες 22 – 23 – 24 Φεβρουαρίου 2023.

Η συμπεριφορά ορισμένων μαθητών, για τους οποίους σήμερα θα γίνει καταγγελία στην εισαγγελία Ρόδου, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Εξύβριση και απειλές κατά επιβατών και οδηγού, μη συμμόρφωση στους κανόνες για ασφαλή μεταφορά και φθορά δημόσιας περιουσίας είναι μερικά από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί όταν εκτελούν μαθητικά δρομολόγια.

Αρκετά συχνά ενημερώνονται οι διευθυντές των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων για τη συμπεριφορά των μαθητών τους και ζητάμε τη συμμόρφωση τους αλλά εις μάτην. Η κατάσταση μόνο επιδεινώνεται.

Σας παραθέτω φωτογραφικό υλικό από φθορές μαθητών στα οχήματα μας.

Σκισμένα καθίσματα 17-02-2023

Σπασμένο παράθυρο 10-02-2023

Σπασμένο κάθισμα 31-10-2022

Σπασμένο κάθισμα 12-10-2022

Αυγά σε λεωφορείο

Ξηροί καρποί στο πάτωμα

Σπασμένο κάθισμα

Σπασμένο ακυρωτικό

Αφαίρεση σφύρας εξόδου κίνδυνου

Άνοιγμα διακόπτη ασφαλείας πόρτας

Απαιτούμε για τις άμεσες ενέργειες σας προτού εκδηλωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα στο μέτρο ευθύνης σας.

Άλλωστε η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη αφού προβλέπει:

Οι επιβάτες οφείλουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακίνησής τους με τα οδικά μέσα δημόσιας μεταφοράς και μέσα σταθερής τροχιάς αλλά και κατά την παραμονή τους στους σταθμούς, όπως:

− Συμπεριφέρονται με ευπρέπεια και ευγένεια στο Προσωπικό Κίνησης αλλά και στους συνεπιβάτες τους αποφεύγοντας διαπληκτισμούς και εντάσεις. Δεν επιτρέπεται να καπνίζουν, να θορυβούν (π.χ. να χρησιμοποιούν ραδιόφωνο ανοικτής ακρόασης), να φέρονται με τρόπο ανάρμοστο, προκλητικό ή απειλητικό και να ενοχλούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τους λοιπούς επιβάτες.

− Να μην παρεμποδίζουν το Προσωπικό Κίνησης στην εκτέλεση των καθηκόντων του και να συμμορφώνονται προς τυχόν υποδείξεις αυτού προς διευκόλυνση την κανονικής εκτέλεσης αυτών.

− Συνδράμουν τους χρήζοντες βοηθείας, λ.χ. άτομα με αναπηρία ή με μειωμένη κινητικότητα, ηλικιωμένους, και παραχωρούν τη θέση τους σε αυτούς.

− Να μην εμποδίζουν την άνοδο ή κάθοδο, είσοδο ή έξοδο των λοιπών επιβατών.

− Να μην κάνουν άσκοπη χρήση του εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης που προορίζεται για το επιβατικό κοινό, παρά μόνο εάν τούτο είναι απολύτως αναγκαίο.

-Δεν ρίπτουν αντικείμενα εντός ή εκτός των οχημάτων, δεν ρυπαίνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα οχήματα, τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές των συγκοινωνιακών φορέων, δεν καταστρέφουν ούτε φθείρουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εξοπλισμό, μέρος ή εξάρτημα οχήματος, εγκατάσταση, τεχνικό έργο, μηχάνημα, εργαλείο, αντικείμενο ιδιοκτησίας τους ή εκμισθωμένου από αυτούς.

− Δεν επικολλούν αυτοκόλλητα, δεν διανέμουν έντυπο υλικό, δεν εμπορεύονται αγαθά, δεν τελούν προπαγάνδα οποιασδήποτε μορφής, δεν ανακρούουν μουσικά όργανα και δεν επαιτούν.

− Τηρούν τις ισχύουσες κάθε φορά υγειονομικές διατάξεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ