ΔΙΕΘΝΗ

Όργιο φημών από τους Τούρκους: Ετοιμάζεται για νότια του Καστελόριζου το Oruc Reis

Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τα «παπαγαλάκια» του καθεστώτος Ερντογάν – Καμία επιβεβαίωση για οποιαδήποτε κίνηση τουρκικού ερευνητικού.

Για… κινητικότητα γύρω από το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αττάλειας, κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ, προδικάζοντας ότι ετοιμάζεται να κινηθεί για σεισμικές έρευνες στην θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου.

Σύμφωνα με το «Έθνος» το οποίο επικαλείται πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, «σήμερα το πρωί, υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο Ορούτς Ρέις, που είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια. Το πλοίο, στο οποίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού κάποιο φορτίο, αναμένεται να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο».

Και το τηλεγράφημα του πρακτορείου συνεχίζει ως εξής: «Το Ορούτς Ρέις, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζεται για τη νέα του θέση. Το Ορούτς Ρέις, το οποίο είχε προηγουμένως διεξάγει σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τον Μαρμαρά, έπειτα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο. Το ερευνητικό πλοίο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην αποβάθρα έξω από το λιμάνι της Αττάλειας, αναμένεται να ξεκινήσει νέες σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Γερανός ξεφόρτωσε τις πρωινές ώρες σήμερα φορτίο στο πλοίο Ορούτς Ρέις.

Συνολικά 55 άτομα απασχολούνται στο Ορούτς Ρέις, το οποίο έχει μήκος 86 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα. Το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις θα αναζητήσει πολύτιμα στοιχεία στον πυθμένα της θάλασσας, ειδικά στα νότια του Καστελόριζου στη Μεσόγειο, προκειμένου να συμβάλλει έπειτα στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Το τουρκικό ερευνητικό είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας και ουδεμία κίνηση έχει πραγματοποιήσει. Το αν εκτελούνται εργασίες εντός του σκάφους είναι άλλο πράγμα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση να βγει στο ανοιχτό πέλαγος.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την ιστοσελίδα marinetraffic.com η οποία καταγράφει τις κινήσεις κάθε σκάφους σε όλες τις θάλασσες.

Δείτε λοιπόν που βρίσκεται το Oruc Reis στις λίγο πριν τις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας:

Όπως βλέπετε το Oruc Reis δεν έχει κάνει καμία κίνηση. Είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ