ΔΙΕΘΝΗ

Όργιο προπαγάνδας από τους Τούρκους: «Οι Έλληνες εγκατέλειψαν τα Ίμια»

 

Υποστηρίζουν ότι κανένα ελληνικό σκάφος δεν περιπολεί στην περιοχή – Ανήθικα ψέματα με στόχο να εξωτερικεύσουν την κρίση στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Φαίνεται πως το καθεστώς Ερντογάν δεν μπορεί να… χωνέψει το «Βατερλώ» που υπέστη από τον Ελληνικό Στρατό και την Αστυνομία στον Έβρο και θέτει πάλι σε εφαρμογή την τουρκική μονταζιέρα. Προσπαθώντας να ξεγελάσουν τον τουρκικό λαό που είναι έξαλλος για τις πρακτικές του «σουλτάνου», τόσο στο μεταναστευτικό όσο και στο χειρισμό της πανδημία του κορονοϊού, η κυβέρνηση Ερντογάν επιδίδεται σε ανήθικα ψέματα και χυδαία προπαγάνδα.

Το τελευταία fake news από τα φερέφωνα του «σουλτάνου» αναφέρουν προκλητικά πως η Ελλάδα εγκατέλειψε τις βραχονησίδες Ίμια, 26 χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα των οποίων και το «γκριζάρισμα» της περιοχής. «Οι Έλληνες στρατιώτες άρχισαν να μην ασχολούνται με τις βραχονησίδες Ίμια, που βρίσκονται στα δύο μίλια από το Μπόντρουμ.

Ενώ το τουρκικό λιμενικό και τα τουρκικά πολεμικά πλοία επί 24ώρου φυλούν σκοπιά στην περιοχή, οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού επί μήνες τώρα δεν ασχολούνται με τις βραχονησίδες Ίμια» αναφέρουν τα δημοσιεύματά, τονίζοντας προκλητικά πως το ελληνικό Λιμενικό σταμάτησε τις… παραβιάσεις στην θαλάσσια περιοχή.

tourkia-imia4.png
Εικόνα από τα Ίμια.

«Οι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού που επί 26 έτη παραβίαζαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος έκαναν πολύ λίγες παραβιάσεις περνώντας από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ελληνικό Λιμενικό που στα περασμένα χρόνια σχεδόν καθημερινά έκανε παραβιάσεις και εισερχόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος επί μήνες δεν έχει έρθει στην περιοχή μας» αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως οι κινήσεις στα Ίμια παρακολουθούνται και καταγράφονται επί 24ώρου βάσεως από το φυλάκιο και παρατηρητήριο που κατασκευάστηκε στη νησίδα Τσαβούς, «Ακόμη κι αν δεν έρχεται το ελληνικό Λιμενικό στα Ίμια, το τουρκικό Λιμενικό και τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν φεύγουν και δεν θα φύγουν από την περιοχή. Οι βραχονησίδες παρατηρούνται επί 24ώρου από τον πύργο παρατήρησης που κατασκευάστηκε στο νησάκι Τσαβούς, ενώ σκάφη του Λιμενικού όλη την μέρα συνεχίζουν τις περιπολίες τους» αναφέρουν συγκεκριμένα.\Η αλήθεια φυσικά είναι εκ διαμέτρου αντίθετη καθώς, στην περιοχή των Ιμίων βρίσκεται πάντα πλωτό του Λιμενικού, ενώ ο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού περιπολούν συνεχώς.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ