ΔΙΑΦΟΡΑ

Οριστικό: Τότε τελειώνει η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30

Συνεδριάζει ξανά η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασιστεί η αλλαγή στα υφιστάμενα μέτρα λόγω του κορωνοϊού. Η χώρα έχει ουσιαστικά ανοίξει και πάλι από τις 14 Μαΐου, οπότε και μπορούν να μπουν στην Ελλάδα τουρίστες καταργώντας ουσιαστικά το lockdown.

Στο επίκεντρο των ειδικών θα μπει κυρίως το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τις 15 του μήνα αφού δεν έχουμε τελειώνει με τον ιό.

Όπως φαίνεται όμως θα υπάρξουν εξελίξεις αρκετά νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA οι ειδικοί προσανατολίζονται στο να αλλάξουν την ώρα που θα ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Με όσα ισχύουν μέχρι και σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά μισή ώρα μετα τα Μεσάνυχτα και ισχύει μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Οι ειδικοί σκέφτονται να προτείνουν, το ωράριο να αλλάξει κατά μισή ή κατά μία ώρα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας να τίθεται σε ισχύ είτε από τη 1:00 είτε από 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου. Από εκεί και πέρα επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Το γεγονός αυτό επηρεάζει άμεσα εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και οι βαφτίσεις. Σε σχετική ερώτηση για το «αντάρτικο» από ιδιοκτήτες καταστημάτων για τη μουσική στην εστίαση ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους.

Εφόσον πάντως αποφασιστεί να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για τα κέντρα διασκέδασης. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι επίσης να ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης.

Το χρονοδιάγραμμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά όλα δείχνουν πως το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς το τέλος του Ιουνίου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ