ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 12.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Δραματική αύξηση

A doctor works as patients receive medical treatment in a hospital for people infected with the coronavirus disease (COVID-19) in Kyiv, Ukraine January 26, 2021. Picture taken January 26, 2021. REUTERS/Gleb Garanich

Σχεδόν 12.000 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφησαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ουκρανία. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Την ίδια ώρα η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης 194 θανάτους λόγω επιπλοκών του κορονοϊού. Ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες και η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε αυστηρότερους περιορισμούς lockdown.

Η Ουκρανία ήρε περιορισμούς του lockdown καθώς τα κρούσματα μειώθηκαν το καλοκαίρι αλλά την περασμένη εβδομάδα επέβαλε έναν πανεθνικό «κίτρινο» κωδικό, που περιορίζει τις μαζικές εκδηλώσεις καθώς και την πληρότητα γυμναστηρίων, κινηματογράφων και άλλων χώρων.

Η Ουκρανία, με πληθυσμό 41 εκατ. κατοίκων, είναι από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες της Ευρώπης, με περίπου 2,42 εκατ. κρούσματα COVID-19 και 56.274 θανάτους από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ