ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

« Ουραγός η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην διανομή υγειονομικού υλικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»

Η Περιφερειακή αρχή εξαπέλυσε δριμείαεπίθεση  προσφάτως κατά του Προέδρου του μεγαλύτερου επιστημονικοί Συλλόγου του Αιγαίου Ιατρού κ. Τσέρκη με αφορμή δελτίοτύπου που εξέδωσε ο Ι.Σ.Ρ. με σκοπό να προασπίσει την τιμή και την υπόληψη των ιδιωτών Ιατρών, μετά τον ισχυρισμό του κ. Περιφερειάρχη ότι υποκρύπτουν κρούσματαCOVID-19.

Μεταξύ άλλων ανέφερε για τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Ρ. ότι «…υπήρχε μια αφύσικη σε συχνότητακαι περιεχόμενο σειρά καταγγελιών για το υγειονομικό υλικό».

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 26/3/2020 εξέδωσαναπό κοινού και οι  τέσσερις  Ιατρικοί Σύλλογοιτης Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωση με την οποία  έκαναν έκκληση να σταλείεπειγόντως ατομικό υλικό προστασίας για να διατεθεί στα μέλη τους.

Υπενθυμίζεται  ότι με Πράξη ΝομοθετικούΠεριεχομένου (ΠΝΠ) η κυβέρνηση είχεπροχωρήσει σε επίταξη υγειονομικού υλικού, και δεν υπήρχε διαθεσιμότητα στην αγορά,προκειμένου να εφοδιαστούν οι  γιατροί  με κίνδυνο να κλείσουν τα ιατρεία της περιοχήςμας.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε την Περιφέρεια ότι τα  ιδιωτικά ιατρεία στην Ελλάδα και κατ επέκταση σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες  είναι ο στυλοβάτης της Πρωτοβάθμιος ΦροντίδαςΥγείας και την επίμαχη περίοδο είχαν αναλάβειτο λειτουργάμε να εξετάζουν ιατρικάπεριστατικά προκειμένου να μην γεμίσουν  τα Νοσοκομεία της χώρας και εξαπλωθεί ο κορωνοϊός

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ήδη από τις 24 Μαρτίου, είχε εξασφάλισε  1.200.000 μάσκας οι oποίες μεταφέρθηκαν από την Κίνα με ειδικήπτήση της Aegean και στη συνέχεια ποσότητααυτών αλλά και άλλων μέσων ατομικήςπροστασίας τα διένειμε στους ιδιώτες ιατρούςμέλη του Ι.Σ.Α.

Συγκεκριμένα η Περιφέρει Αττικής απέστειλε75.000 μάσκες και ισάριθμα γάντια, σε 1.500 ιατρεία της Αθήνας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε προβεί για το θέμα και σε δήλωση υπογραμμίζοντας πως η πολιτεία πρέπει να  αξιοποιήσει το ιατρικό δυναμικό, για να συγκροτήσει ένα δίκτυο ΠρωτοβάθμιαςΦροντίδας Υγείας».

Επίσης στις αρχές Απρίλιου ο ΠεριφερειάρχηςΚεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας παρέδωσε στον Πρόεδρο του Ι.Σ.Θ. 3.000 κουτιά(με 50μάσκες το καθένα), αντισηπτικά και κρεμοσάπουνα για να τα διανείμει στους ιδιώτεςιατρούς προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουννα παρέχουν ιατρική περίθαλψη στους πολίτες!

Μάλιστα ο κ. Νίτσας αφού ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα  υπογράμμισε με δήλωση του ότι  η απρόσκοπτη λειτουργία των ιδιωτικών μονάδωνΠρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρειών καιεργαστήριων), συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της επιδημίας, καθώς  αποτελούντον κυματοθραύστη περιστατικών για το ΕθνικόΣύστημα Υγείας.

Εμείς θα στηρίξουμε για όσο χρειαστεί όλουςτους συνάδελφους σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέαγιατί σε καιρό πανδημίας όλοι οι γιατροί βάζουνπλάτη  για να λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παρέχει τις  υπηρεσίες που πρέπει στους πολίτες. Υπάρχουν όμως ερωτηματικά.

Η Περιφερειακή Αρχή χρονικά πότε παρέδωσευλικό με ατομικά μέσα προστασίας στους γιατρούς και σε τι ποσότητα;

Στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους του ΝοτίουΑιγαίου τι δόθηκε παρά τις συνεχείςεπισημάνσεις μας;

Κάλο θα ήταν λοιπόν οι άνθρωποι που προΐστανται στον τομέα της υγείας του τόπουμας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, οι οποίοι δεν διαθέτουν καμία ιατρική κατάρτιση και γνώση… να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ