ΔΙΕΘΝΗ

Ούτε ένας θάνατος από κορονοϊό στην Κίνα! Μείωση και στα κρούσματα

 

Είναι αναμφίβολα μια ανακοίνωση που προκαλεί αίσθηση. Και κάποια συγκρατημένα χαμόγελα. Στην Κίνα, τη χώρα απ’ όπου ξεκίνησε τη φονική του πορεία ο κορονοϊός, το τελευταίο 24ωρο δεν υπήρξε κανένας θάνατος.

Ένας τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, στην Κίνα καταγράφηκαν 89 νέα κρούσματα από τον κορονοϊό, μειωμένα από τα 108 του προηγούμενου απολογισμού, αλλά δεν υπήρξε θάνατος. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Click4more Κορονοϊός: «Έσπασε» το φράγμα των 2 εκατ. κρουσμάτων παγκοσμίως!

Από τα 89 νέα κρούσματα στην Κίνα, τα 86 είναι ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό, δηλαδή κρούσματα που οι κινεζικές αρχές ονομάζουν «εισαγόμενα».

Τα τρία κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Τα 79 από τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, που γειτονεύει με τη Ρωσία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Κίνα έφτασε έτσι σε 82.249. Ο απολογισμός των νεκρών από την πανδημία παραμένει αμετάβλητος επισήμως στους 3.341 νεκρούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας 75 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από νοσοκομεία αφού ανέρρωσαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 5, στους 116.

Ως χθες στην ηπειρωτική Κίνα τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα ανέρχονταν σε 1.464. 559 πήραν εξιτήριο από νοσοκομεία, 905 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με 37 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ουδείς εκ των ταξιδιωτών που έφθασαν μολυσμένοι από το εξωτερικό στη χώρα είχε πεθάνει μέχρι χθες.

Click4more Βρετανία σε lockdown έως τις 7 Μαΐου

Τα κρούσματα που αποκαλούνται «εισαγόμενα» είναι, στην πλειονότητά τους, Κινέζοι φοιτητές στο εξωτερικό που επαναπατρίστηκαν.

Χθες εντοπίστηκαν εξάλλου 54 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, ανάμεσά τους 5 από το εξωτερικό. Συνολικά 67 ασυμπτωματικοί φορείς άλλαξαν κατάσταση, χαρακτηρίζονται πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 46 έπαψαν να τελούν από ιατρική παρακολούθηση. Στον αντίποδα, 1.005 ασυμπτωματικοί φορείς, ανάμεσά τους 237 που έφθασαν στην Κίνα από το εξωτερικό, συνεχίζουν να βρίσκονται υπό μόνιμη ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ