12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Π. Γαλανού για την επικείμενη επίσκεψη Γκάγκα: Περισσότερο σαν tour το βλέπω, παρά επίσκεψη ουσίας στο Νοσοκομείο

 

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, την προσεχή Δευτέρα 7 Νοεμβρίου , προκειμένου να συναντηθεί με τη διοίκηση και τους γιατρούς, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα και να προωθηθούν από το υπουργείο Υγείας άμεσα λύσεις όπου απαιτείται, μίλησε σήμερα στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου Πολύμνια Γαλανού.

Η κα Γαλανού, υποστήριξε ότι θα πρέπει η υπουργός να αφιερώσει αρκετό χρόνο, ώστε οι γιατροί να της μεταφέρουν την ακριβή εικόνα της κατάστασης, διαφορετικά θα είναι η επίσκεψή της ένα τουριστικό tour στο νησί, ισχυριζόμενη ότι γενικότερα οι κυβερνώντες οι οποίοι έχουν να κάνουν με την Υγεία, έχουν μία τάση… να βλέπουν την περιοχή μας ως προορισμό διακοπών.

Ειδικότερα η κα Γαλανού ανέφερε τα εξής:

Γενικά μία τάση των κυβερνώντων, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την Υγεία, είναι ότι τους αρέσει πάρα πολύ η Περιφέρεια μας σαν ταξιδιωτικός και τουριστικός προορισμός. Βέβαια το κομμάτι για το οποίο όφειλαν να έρθουν, δηλαδή για τα Νοσοκομεία βλέπουμε ότι το παρακάμπτουν. Η ενημέρωση που έχω και εγώ είναι ότι έχει ένα σφιχτό πρόγραμμα το οποίο σαν επίκεντρο έχει τον Πανορμίτη και εγώ πραγματικά στη χάρη Του επαυφίομαι για να δούμε μία καλύτερη μέρα στο χώρο του Νοσοκομείου και γενικότερα της Υγείας. Δε μπορώ να πω ότι δεν έχουμε συνηθίσει, εδώ ο ΔΥΠΕάρχης κ. Χ. Ροϊλός για παράδειγμα έρχεται με ένα πολύ πιεσμένο πρόγραμμα, “σφίγγεται” π.χ. και πάει στο Γεννάδι ας πούμε… Εύχομαι κάποια στιγμή να χαλαρώσουν τα πράγματα.

Νομίζω ότι θα έπρεπε να έρθει εδώ η υπουργός Μ/ Γκάγκα και να μας αφιερώσει το χρόνο για να συζητήσουμε σε βάθος τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, να τους προτείνουμε και τις λύσεις τις οποίες εμείς ξέρουμε πολύ καλύτερα από αυτούς οι οποίοι βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά και θυμούνται την περιφέρεια μόνο όταν θέλουν να κάνουν διακοπές, να ξεκουραστούν από αυτό το πάρα πολύ μεγάλο έργο το οποίο κάνουν. Θα θέλαμε λοιπόν τουλάχιστον να είχαμε μία συζήτηση με όλους τους θεσμικούς του Νοσοκομείου, να πούμε ποια είναι τα προβλήματα γιατί από ότι καταλαβαίνετε εγώ περισσότερο σαν tour το βλέπω τουριστικό, παρά μία επίσκεψη ουσίας.

Η κα Γαλανού αναφέρθηκε και στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στην οποία θα συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, ορίζοντας μάλιστα ως σημείο συγκέντρωσης των απεργών το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Για το θέμα η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου ανέφερε:

“Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη θα γίνει μία πανελλαδική απεργία και με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ως τόπος συγκέντρωσης είναι το Νοσοκομείο, όπου ευελπιστούμε να συμμετέχουν και οι πολίτες, γιατί δεν γνωρίζουν, ούτε και εμείς γνωρίζουμε ακριβώς τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, αλλά αυτές από μία συζήτηση η οποία είχα είναι ότι αυτά τα επί πληρωμή χειρουργεία γιατί δεν πρόκειται για μικρά ποσά, είναι υψηλά τα ποσά και αυτό ακόμα και αν τώρα δεν το έχουν καταλάβει, θα το καταλάβουν στην πορεία.

Αν θέλουν να έρχονται- φεύγουν γρήγορα θα πληρώνουν γύρω στα 1.000- 1.500 ευρώ το ένα τρίτο της συμμετοχής δηλαδή, εκτός τα πάνω- κάτω από τα τραπέζια τα επίσημα και τα ανεπίσημα, άρα είναι κάτι το οποίο ενδιαφέρει όλο τον κόσμο και δεν ενδιαφέρει μόνο τους νοσοκομειακούς ιατρούς”.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ