ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: «Φοβάμαι για μετά το Δεκέμβρη. Οι ανεμβολίαστοι δε γλιτώνουν ΜΕΘ»

Παγώνη: Προειδοποιεί για έξαρση της πανδημίας τον Δεκέμβριο

Φόβους ότι μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα δυσκολέψει, λόγω της μείωσης των εμβολιασμών και το ξέσπασμα και άλλων ιώσεων , εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν.

Γρίπη και Covid είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους… Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή», προειδοποίησε η κυρία Παγώνη, μέσω του ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να εμβολιαστούμε τόσο για τον κορωνοϊό όσο και για τη γρίπη.

Όσον αφορά τις παρελάσεις ανέφερε ότι, όταν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σημαίνει και αύξηση κρουσμάτων και στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο. Έτσι, πρότεινε στις κόκκινες περιοχές οι να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις και όχι οι μαθητικές.

«Θα υπάρχει κάθε 2 μέτρα χωροφύλακας που θα λέει ΄’εσύ εμβολιασμένος εσύ ανεμβολίαστος’» διερωτήθηκε.

«Συνεχίζουμε να έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων (καθημερινά) (…) Aν είχαμε κάνει το 80% (εμβολιασμούς), και την 3η δόση, ξέρετε πώς θα ήμασταν; Όπως η Δανία και οι άλλες χώρες» τόνισε η κ. Παγώνη.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τα κέντρα εμβολιασμού έχουν ερημώσει. «Με το άνοιγμα αισθανόμαστε μια ελευθερία και ξεχάστηκε ο εμβολιασμός δε φοράμε μάσκες» σημείωσε.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ