ΔΙΑΦΟΡΑ

Παίζει τα ρέστα της η Moderna: Αυτό είναι το διπλό «παν-εμβόλιο» που έρχεται στην Ελλάδα

Τι σκέφτεται η εταιρεία.

Ένα νέο όπλο κατά του κορωνοιού θα φέρει το επόμενο χρονικό διάστημα η εταιρεία Moderna. Η φαρμακευτική εταιρεία θεωρεί ότι σε ενάμιση χρόνο, δηλαδή το καλοκαίρι του 2023 θα είναι εφικτή η χορήγηση διπλού εμβολίου που θα αντιμετωπίζει τόσο τη γρίπη όσο και τον κορωνοϊό.

Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκτελεστικός διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας. Ο Στεφάν Μπονσέλ εκτίμησε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα είναι έτοιμο και το εμβόλιο που θα προστατεύει από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού.

Όπως είπε, το «παν-εμβόλιο», όπως το αποκάλεσε, θα αντιμετωπίζει ακόμη και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού, συνιστώντας μια επαναστατική πρόοδο στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Σημείωσε παράλληλα ότι η τιμή του διπλού αυτού εμβολίου θα είναι αντίστοιχη του υπάρχοντος της γρίπης. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει έτσι εύκολα προσβάσιμο και σε μη ανεπτυγμένες χώρες.

Η εταιρεία, συλλέγει ακόμη κλινικά δεδομένα για το κατά πόσον απαιτείται διαφορετική σύνθεση για ένα εμβόλιο κατά της ‘Ομικρον, ή θα αρκεί μια ακόμη δόση του υπάρχοντος σκευάσματος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού.

«Θεωρούμε ότι θα χρειαστεί μια ενισχυτική δόση. Δεν γνωρίζουμε, όμως, ακόμη εάν πρόκειται να είναι με το υπάρχον σκεύασμα, με ένα που θα αφορά μόνο την Όμικρον ή κάποιο μεικτό: Μείγμα, δηλαδή, αντι-Ομικρον και του υπάρχοντος εμβολίου, με δύο mRNA σε μία δόση», είπε ο Μπανσέλ.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ