ΕΛΛΑΔΑ

Παλαμάς Καρδίτσας: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς – Παραδέχτηκε τα πάντα η υπάλληλος

Ο «συναγερμός» που έχει προκληθεί στο υπουργείο Υγείας από την αποκάλυψη των εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας είναι δεδομένος. Ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, έχει ήδη προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας έχει προκαλέσε σάλο. Κεντρικό πρόσωπο μια διοικητική υπάλληλος, η οποία έμπαινε τα… απογεύματα στο σύστημα και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε συγγενείς και φίλους της.

Η γυναίκα αυτή, όπως αποκάλυψε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αριστοτέλης Σπάνιας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, έχει παραδεχτεί τις πράξεις της αλλά δεν είναι γνωστό το κίνητρό της. Είναι μέλος κυκλώματος (όπως εικάζεται) και άρα ό,τι έκανε το έκανε έναντι αμοιβής ή είναι αντιεμβολιάστρια;

«Έχει βρεθεί η υπάλληλος. Έχει παραδεχτεί ότι είναι μπλεγμένη» τόνισε ο Αριστοτέλης Σπάνιας, σημειώνοντας ότι όλοι πλέον περιμένουν το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που θα γίνει από την 5η ΥΠΕ. Όσον αφορά στο γεγονός πως στο Κέντρο Υγείας είχαν γίνει 40.000 εμβολιασμοί αλλά στον Παλαμά οι κάτοικοι είναι 6.000, ο Αριστοτέλκης Σπάνιας εξήγησε πως το Κ.Υ. Παλαμά εξυπηρετεί ολόκληρο το νομό και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο μετά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Τα στοιχεία για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας θα φτάσουν σήμερα (06.09.2021) στα χέρια του εισαγγελέα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ