ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Πικραμμένος: «Θα κλείναμε τις τράπεζες» – Αποκάλυψη για τις διαπραγματεύσεις με την Άνγκελα Μέρκελ

Σε μία μεγάλη αποκάλυψη προχώρησε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, για τις διαπραγματεύσεις με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το 2012 που ο ίδιος ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Με αφορμή τις γερμανικές εκλογές ο ίδιος μίλησε στο ΣΚΑΪ για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που είχε με την κυρία Μέρκελ, αποκαλύπτοντας ότι αν το 2012 δεν έβγαινε καθαρό αποτέλεσμα από τις εκλογές, υπήρχε σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες!

«Είχαμε φτάσει πραγματικά στα όρια της χρεοκοπίας. Εαν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεόρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχαμε συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες. Το οποίο υπάρχει ακόμη στην τράπεζα της Ελλάδος. Αν παρετείνετο η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα. Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον έκτακτο δανεισμό, που τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να μας δώσουν παραπάνω… Είχαμε κάνει ένα σχέδιο πώς θα οργανώσουμε τα πράγματα… Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα και καλύτερα να τα ξεχάσουμε διότι η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου από τότε».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ