Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) αναφέρει τα εξής:

Πέραν από κάθε προσδοκία είναι τα αποτελέσματα – επιτυχίες των μαθητών/-τριών του 3ου Λυκείου Ρόδου. Υπερήφανοι και δικαιωμένοι πρέπει να νιώθουν εκπαιδευτικό προσωπικό και διεύθυνση της «Καπνοβιομηχανίας», καθώς, όχι μόνο συνέχισαν την εξαιρετική παράδοση των προηγούμενων ετών, αλλά ανέβασαν ακόμη υψηλοτέρα τον πήχη με τις 5 Ιατρικές και τις 4 Νομικές να δίνουν το στίγμα μιας ιδιαίτερης χρονιάς μαζί με την κορυφαία επίδοση των 19,000 μορίων από μαθήτρια του σχολείου.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις επιβεβαιώνονται και με ποιοτικά χαρακτηριστικά (Νομική, Ιατρική, Κτηνιατρική, Φαρμακευτική, Ψυχολογία, Πολυτεχνείο) αλλά και με ποσοτικά με το  ποσοστό εισαγωγής στα Ανώτατα Ιδρύματα να είναι πολύ υψηλό, αγγίζοντας το 94% (121 επιτυχόντες/-ούσες στους/στις 129 συμμετέχοντες/-ουσες).

Η μελέτη, η οργάνωση και η επιμονή ήταν το κλειδί – τρίπτυχο που ξεκλείδωσε την πύλη εισαγωγής σε σχολές εξαιρετικά περιζήτητες και ανταγωνιστικές. Αλλά και  η σωστή καθοδήγηση από το έμπειρο διδακτικό προσωπικό με την υλική και ηθική συμπαράσταση του οικογενειακού τους περιβάλλοντος έφεραν αποτελέσματα πολύ καλύτερα από τον πανελλήνιο δείκτη, επιβεβαιώνοντας αφενός τον ζήλο και την προσπάθεια των μαθητών μας και αφετέρου την επί σειρά ετών συστηματική και ουσιαστική προετοιμασία τους.

Ιατρική- 5 μαθητές/-τριες

Φαρμακευτική: 2 μαθητές/-τριες

Νομική: 4 μαθητές/-τριες

Ψυχολογία: 2 μαθητές/-τριες

Κτηνιατρική: 3 μαθητές/-τριες

Πολυτεχνικές σχολές: 19 μαθητές/-τριες

Χρηματο-οικονομικά: 15 μαθητές/-τριες