ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανελλήνιος διαγωνισμός πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες – EUSO 2020

 

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ρόδου – νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου συμμετείχε με μία τριμελή ομάδα μαθητών της Β’ Λυκείου στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων EUSO2020.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος  αφορούσε στη Βιολογία, στη Φυσική και στη Χημεία, διεξήχθη στην Αθήνα, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020.

Η ομάδα από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ρόδου «Πυθαγόρας», είχε προκριθεί από τον αντίστοιχο τοπικό διαγωνισμό του ΕΚΦΕ Ρόδου, που διεξήχθη στις 7 Δεκεμβρίου 2019.

Οι μαθητές, Κυριάκος Βακιάνης, Αθανάσιος Μακρής και Άγγελος Χαραλάμπους προετοιμάστηκαν από τον εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Παπαοικονόμου (Φυσικός) και κατέλαβαν την 7η θέση στο μάθημα της φυσικής, μεταξύ των 38 ομάδων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Το ΕΚΦΕ Ρόδου συγχαίρει τους μαθητές και τον εκπαιδευτικό που τους προετοίμασε και εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γ. Γεννηματάς καθώς η μετάβαση και διαμονή των μαθητών και συνοδών καθηγητών στην Αθήνα έγινε από το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς στα πλαίσια του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης στα Δωδεκάνησα» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Ρόδος, 29/01/2020

Ο Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ρόδου

Κουτεντάκης Παναγιώτης-ΧαρίλαοςΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ