ΔΙΑΦΟΡΑ

Πανικός σε ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας από οπλοφόρο μαθητή

Τον τρόμο βίωσαν δεκάδες εκατοντάδες μαθητές μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στη διάρκεια διαλείμματος μεταξύ μαθημάτων τους.

Πιο συγκεκριμένα σε προαύλιο του σχολείου εμφανίστηκε ένας συμμαθητής τους, από τμήμα της Β’ Λυκείου, ο οποίος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tomanifesto.gr, έβγαλε από το σάκο του ένα αεροβόλο όπλο και άρχισε να το γεμίζει με… σφαιράκια!

Πολλά παιδιά μαζεύτηκαν γύρω του θεωρώντας ότι είναι αστείο και το όπλο ήταν ψεύτικο, όμως όταν κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά το έβαλαν στα πόδια προσπαθώντας να απομακρυνθούν από τον οπλοφόρο συμμαθητή τους.

Κάποια που διατήρησαν την ψυχραιμία τους ειδοποίησαν αμέσως καθηγητές τους οι οποίοι βρίσκονταν σε άλλο σημείο του προαυλίου και δεν είχαν αντιληφθεί τί συνέβαινε και άμεσα ένας γυμναστής πλησίασε τον 17χρονο, τον αφόπλισε και μετέφερε το αεροβόλο όπλο στα γραφεία της διεύθυνσης του σχολείου.

Όπως είναι φυσικό τα υπόλοιπα παιδιά τρομοκρατημένα συζητούσαν για το συγκεκριμένο περιστατικό και μάλιστα άρχισαν να διαδίδουν και σχετικές πληροφορίες μέσω των λογαριασμών τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο προαύλιο κάνουν διάλειμμα παιδιά του Γυμνασίου του σχολείου, δηλαδή ηλικίας από 13 έως 15 ετών αφού τα μεγαλύτερα επιλέγουν άλλα σημεία του περιβάλλοντα χώρου για να μιλήσουν και να ξεκουραστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου προσπάθησε να διασκεδάσει τον πανικό των παιδιών λέγοντας ότι το όπλο ήταν εντελώς ακίνδυνο και ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κανένα κακό ακόμα κι αν κάποιος… πυροβολούσε με αυτό.

Μάλιστα γονείς που επικοινώνησαν με το σχολείο μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν από τα παιδιά τους, βρέθηκαν προ της αρνητικής στάσης της διεύθυνσής του ακόμη και για την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού.

Εντύπωση εξάλλου προκαλεί το γεγονός πως παρότι ειδοποιήθηκαν οι γονείς του… οπλοφόρου αυτοί δεν προσήλθαν στο σχολείο για να ενημερωθούν τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα.

Πηγή manifesto.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ