ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάπας Φραγκίσκος: Τον ευχαρίστησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την Αγιά Σοφιά

“Ιδιαίτερης σημασίας” χαρακτήρισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, κατά την ομιλία της στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (04.12.2021).

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση”, είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τη στήριξη του αναφορικά με την Αγιά Σοφιά.

“Η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία με την Αγία Έδρα για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών σε περιοχές όπου κινδυνεύουν και υφίστανται διωγμούς και διακρίσεις. Το Βατικανό έχει ήδη προχωρήσει, στην κατεύθυνση αυτή, σε σημαντικές ενέργειες ανά τον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή. Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας των χριστιανικών κοινοτήτων και η διαφύλαξη των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αυτονόητη προϋπόθεση για την εδραίωση του πλουραλισμού και της ανεκτικότητας.
Στο σημείο αυτό δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην Αγία Σοφία και να σας ευχαριστήσω για τη θερμή στήριξή σας, ώστε αυτή να παραμείνει ένα οικουμενικό σύμβολο θρησκευτικής λατρείας και ένα εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, προσβάσιμο σε όλους”, είπε χαρακτηριστικά.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ