ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παραδοχή λάθους» και «άνοιγμα» Τσίπρα η φράση «αναγκαίο κακό» για τον Καμμένο

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία και ότι μετά την άνοιξη του 2022 υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε για πρώτη φορά αναγκαίο κακό την συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο, φράση που ερμηνεύτηκε από πολλούς όμως έμμεση παραδοχή λάθους και άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον προοδευτικό χώρο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η φθορά του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του θα είναι ραγδαία. Έχει γυρίσει η κλεψύδρα. Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και δεν έχω αμφιβολία ό,τι και να δημοσιεύουν οι δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης της χώρας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πρόσθεσε: «Κανένας πρωθυπουργός δεν οδήγησε τη χώρα σε εκλογές γιατί του το ζήτησε ο πολιτικός του αντίπαλος. Θα μείνω στη στάση υπευθυνότητας που κρατώ, πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα, ανεξάρτητα από τη στιγμή που εγώ θα τις ζητήσω. Δεν νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να φτάσει στο τέλος της τετραετίας. Φρονώ ότι από την άνοιξη του 22 ανοίγει παράθυρο για πρόωρες εκλογές, παρά την επιθυμία του κ. Μητσοτάκη, διότι δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τη φθορά του, θα είναι επιταχυνόμενη.

Όταν συνειδητοποιήσει ότι απειλείται με καταλυτική ήττα θα πάει σε εκλογές. Πότε θα ζητήσω εκλογές θα κριθεί από τις περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η στάση ευθύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρα από το να ετοιμάζεται για να αναλάβει σε δύσκολες στιγμές την ευθύνη ανοικοδόμησης της χώρας, είναι να ασκεί και εποικοδομητική κριτική αναδεικνύοντας εναλλακτικές προτάσεις. Εγώ πορεύομαι με πυξίδα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι κατάλληλο για την πορεία του τόπου. Η πολιτική αλλαγή θα έρθει ως αίτημα λύτρωσης και προοπτικής και από την ίδια την κοινωνία» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ