ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Καρδιολογικής στην Κω μετά από καταγγελία για αντιδεοντολογική συμπεριφορά

Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κω Τζανέτος Ιωαννίδης μετά από καταγγελία, που υπέβαλε εναντίον του για αντιδεοντολογική και ανάρμοστη συμπεριφορά, σύζυγος ασθενούς ευρισκόμενου στο τελευταίο στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας .

Ο ασθενής, σύμφωνα με την καταγγελία νοσηλεύονταν προσωρινά στην Καρδιολογική κλινική και βρίσκονταν σε αναμονή μεταμόσχευσης παρακολουθούμενος από την ιατρική ομάδα του Ωνασείου καρδιοχειρουργικού κέντρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο διευθυντής της κλινικής αμφισβήτησε το έργο του καθηγητή κ Αδαμόπουλου και της ομάδας του στο Ωνάσειο, καθώς και του συναδέλφου του, επιμελητή Α της κλινικής του Νοσοκομείου Κω, Δημήτρη Βλάχου απέναντι στον ίδιο τον ασθενή, ενώ αρνήθηκε να χορηγήσει την αγωγή, που συνέστησε ο θεράπων καρδιοχειρουργός, την οποία λάμβανε καθημερινά, αντικαθιστώντας αυτήν με άλλα φάρμακα και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς.
Πρωτοβουλία που είχε ως αποτέλεσμα η ψυχολογία και η κατάσταση της υγείας του καρδιοπαθούς να επιδεινωθεί και να γίνει άμεσα η αεροδιακομιδή του στο Ωνάσειο, κατόπιν συνεργασίας του κ. Αδαμόπουλου και του κ Βλάχου.
Για “εγκληματικές ιατρικές πρακτικές”, όσον αφορά στην χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή κάνει λόγο η καταγγελία της συζύγου, η οποία κάνει λόγο για απειλές, που δέχθηκε από τον κ Ιωαννίδη, με διωγμό του συζύγου της από τη μονάδα του Νοσοκομείου.

Για τη παραίτηση του Διευθυντή της Καρδιολογικής έχει ενημερωθεί η 2η ΥΠΕ και σύμφωνα με πληροφορίες μας επιταχύνεται η διαδικασία τοποθέτησης του τρίτου καρδιολόγου, που έχει προσληφθεί ήδη στο Νοσοκομείο.
Παράλληλα ο επιμελητής Α Δημήτρης Βλάχος, ο οποίος αυτό το διάστημα κάνει χρήση άδειας, επιστρέφει αρχές Ιουνίου στα καθήκοντα του.
Ο μέχρι χθες διευθυντής της κλινικής θα παραμείνει μέχρι της επιστροφής του κ Βλάχου.
Εντωμεταξύ σε μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς υποβλήθηκε με επιτυχία τη προηγούμενη Τετάρτη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό ο συμπατριώτης μας από τη Κω, ο οποίος θα παραμένει στη μονάδα Καρδιακής Ανεπάρκειας μέχρι πλήρους αποκατάστασης .

Aπό ertnews.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ