ΔΙΑΦΟΡΑ

Παραλίγο τραγωδία στη Λήμνο: Αγοράκι δύο ετών κατάπιε μανταλάκι – Οι γιατροί το έσωσαν χωρίς χειρουργείο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που πέρασε ένα αγοράκι δύο ετών στη Λήμνο,όταν κατάπιε ένα μανταλάκι και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το μανταλάκι από τον οργανισμό του παιδιού χωρίς χειρουργική επέμβαση, παρά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το αγοράκι κατάπιε το μανταλάκι στο σπίτι του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Super Puma από τη Λήμνο στη Θεσσαλονίκη, όπου το ανέλαβαν οι παιδίατροι.

«Όταν το παιδί έφτασε εδώ αμέσως κινητοποιηθήκαμε, ενημερώσαμε τους αναισθησιολόγους, είχαμε έτοιμο το χειρουργικό κρεβάτι. Το παιδί έπρεπε είναι νηστικό 6 με 8 ώρες και προβήκαμε στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος», δήλωσε ο Ιωάννης Ξηνίας, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας.

«Χωρίς χειρουργείο. Είναι σημαντικό αυτό. Διότι διαθέτουμε πλέον τον εξοπλισμό. Έχουμε πλέον ένα επεμβατικό γαστροσκόπιο, με το οποίο μπορούμε να βάλουμε έναν συρμάτινο οδηγό, το οποίο στο άκρο του φέρει ένα διχτάκι. Με αυτό το διχτάκι εγκλωβίζουμε το ξένο σώμα και το αφαιρούμε από όπου βρίσκεται στο ανώτερο πεπτικό σύστημα του παιδιού», εξήγησε ο κ. Ξηνίας.

Το παιδί επέστρεψε στη Λήμνο και είναι καλά στην υγεία του.

 


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ