ΔΙΑΦΟΡΑ

«Παράνοια» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη: Σαλπάρεις με rapid ή Μοριακό test και γυρνάς με self test! Διακοπές και καφές με rapid; Υπάρχουν στα νησιά;

«Πινόκιο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Φιάσκο 44 μέρες μετά

«Παράνοια» φαίνεται να επικρατεί στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους «ειδικούς» επιπλέον να βρίσκονται σε βέρτιγκο καθώς σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί θα φεύγουμε για διακοπές με rapid ή μοριακό test και θα πρέπει να γυρνάμε με self test, έπειτα από τις έκτακτες ανακοινώσεις μέσω του Νίκου Χαρδαλιά, στον οποίο έχει ασκηθεί εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες ότι άφησε να εισέλθουν ύποπτα κρούσματα στη χώρα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ότι από τις 15 Ιουλίου όταν στην εστίαση οι χώροι θα είναι μεικτοί και θα πρέπει να έχεις κάνει rapid test, στα νησιά πόσο εύκολο είναι να βρεις κέντρο, ώστε στη συνέχεια να μπορέσεις να πας για να πιες το καφεδάκι σου ή να φας σε ένα εστιατόριο;

 

«Πινόκιο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Φιάσκο 44 μέρες μετά – Μιλούσε για «φυσιολογικό» καλοκαίρι στις 27 Μαΐου

44 ημέρες πριν, στις 27 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, πανηγυρίζοντας για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως μέσα στο καλοκαίρι θα χτιζόταν το τείχος ανοσίας και πως η Ελλάδα θα είχε ένα «φυσιολογικό» καλοκαίρι! Παράλληλα, αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για τις ομάδες που θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά και τις ποινές σε όσους αρνηθούν.

«Μπορώ να σας πω τώρα ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Επομένως, σε ό,τι αφορά την high season, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι». Αυτά έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 27 Μαΐου μιλώντας στη Bild, μία δήλωση που δείχνει πόσο έξω έπεσε η κυβέρνηση στις εκτιμήσεις της.

Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε μόνο εκεί, καθώς έβλεπε σύντομα τείχος ανοσίας ενάντια στον κορωνοϊό. «Στην αρχή της εβδομάδας, φτάσαμε στον ορόσημο των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Κάναμε 5 εκατομμύρια εμβόλια σε ένα πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Επομένως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, αναμένω ανοσία της αγέλης» σημείωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι ο στόχος θα πιανόταν «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι».

Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία εκθέτουν πανηγυρικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μέχρι την Τετάρτη οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί άγγιζαν τα 4,1 εκατ., όταν η κυβέρνηση προσδοκούσε για πάνω από 6 εκατ.

«Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.107 κρούσματα. Το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων μόλις ξεπερνάει το 40%, αντί του στόχου για 70%. Μοναδική σταθερά της πολιτικής Μητσοτάκη ο αυτοθαυμασμός και η μετάθεση των ευθυνών για την αποτυχία στους πολίτες» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ