ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παράταση επιταγών και χρηματοδότηση επιχειρήσεων στα Δωδεκάνησα – Συναντήσεις Μίκας Ιατρίδη με Υπουργό Ανάπτυξης και Υφυπουργό Οικονομικών

 

«Το ζήτημα της παράτασης των επιταγών όλων των επιχειρήσεων στα Δωδεκάνησα και η χρηματοδότηση τους είναι θέματα που έχω θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα.

Είναι θέματα για τα οποία εκφράζουν την αγωνία και τουςπροβληματισμούς τους οι συμπατριώτες μου επιχειρηματίες, στους οποίους στηρίζεται η τοπική μας οικονομία.

Συζήτησα και σήμερα με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σκυλακάκη για τα ζητήματα αυτά, για τα οποία μελετώνται λύσεις ώστε να στηριχθούν σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση όσοι το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν περισσότερο».

Τα παραπάνω σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη ύστερα από τις νέες συναντήσεις της με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στις οποίες επανάφερε τις προτάσεις της για το ζήτημα της παράτασης των επιταγών όλων των επιχειρήσεων στα Δωδεκάνησα, αλλά και ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση τους, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία τουςστηρίζεται στον τουρισμό και, αναπόφευκτα έχουν πληγεί από το γεγονός ότι έχουν να λειτουργήσουν, ουσιαστικά, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Περαιτέρω, σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καθόλου τουριστική κίνηση στα νησιά, με συνέπεια όσες επιχειρήσεις ανοίξουν για την τουριστική περίοδο θα είναι, αντικειμενικά, εξαιρετικά δύσκολο για αυτές να έχουν τα περσινά έσοδα και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε ακόμη και στο ζήτημα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, ζητώντας την κατά προτεραιότητα ενίσχυση των ακριτικών νησιωτικών επιχειρήσεων και για εθνικούς λόγους.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ