ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση Θεσσαλονίκη: ”Είμαι υπερήφανη για την πατρίδα μου” – Συγκινητική δήλωση μαθήτριας με κενυάτικη καταγωγή (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ιδιαίτερα απολαυστική και εντυπωσιακή ήταν για άλλη μια χρονιά η προσπάθεια των μαθητών και μαθητριών στη σχολική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν αυτή της μαθήτριας του 32ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Βεατρίκης Ντούγκου, ο πατέρας της οποίας είναι από την Κένυα.

Πιο συγκεκριμένα η μικρή Βεατρίκη έκανε μια συγκινητική δήλωση μετά το τέλος της παρέλασης:

«Ο μπαμπάς μου είναι από την Κένυα και η μητέρα από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα παρέλαση και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία με πάρα πολύ καλή οργάνωση» ανέφερε η ίδια μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης. Όπως τόνισε, μάλιστα, «νιώθω περήφανη για την πατρίδα μου και χαρά που εκπροσώπησα το σχολείο μου».

Μέσα σε όλα, σύμφωνα με το GRTimes.gr η Βεατρίκη είναι και αθλήτρια του στίβου στον Σύλλογο του Ρήγα Θεσσαλονίκης σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους από μικρή ηλικία στα 100 και 200 μέτρα, καθώς επίσης και στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων συμμετέχοντας σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μαθητική παρέλαση Θεσσαλονίκης

μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, που ως είθισται πραγματοποιείται την προηγούμενη μέρα της μεγάλης στρατιωτικής, για την 28η Οκτωβρίου. ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης στην ένδοξη οδό Τσιμισκή

Παρέλαση Θεσσαλονίκης

Στην παρέλαση, συμμετείχαν, φέτος συνολικά 21 σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς για να θαυμάσει τους μαθητές, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησαν μαθητές από τα σχολεία του δήμου. Νέες από το Λύκειο Ελληνίδων ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές, ανέλαβαν τον ρόλο των δεικτών στην παρέλαση, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Φιλαρμονική Θεσσαλονίκης

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ