ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα: Επιμένει στην αδιαφορία το δασαρχείο για το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από την είδηση ότι το δασαρχείο στην Πάρνηθα, άφησε ένα χτυπημένο ελάφι να αργοπεθαίνει επί 3 μέρες στην άκρη του δρόμου χωρίς βοήθεια.

Υπενθυμίζεται, πως ο Νίκος Λεφατζής – που εντόπισε το ελάφι – προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με το δασαρχείο της Πάρνηθας, ενώ όταν πλέον τα κατάφερε τον ενημέρωσαν ότι το ελάφι είναι ηλικιωμένο και «αυτή είναι η φύση του».

Ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά: «Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί».

Μάλιστα, ο ίδιος κατήγγειλε ότι το δασαρχείο ήταν εξοργιστικά αδιάφορο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”». Σημειώνεται, πως το ελάφι έπειτα από τρεις μέρες υποβλήθηκε σε ευθανασία.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ