ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση βιβλίου του αείμνηστου ιατρού Γιώργου Μιχαλάκη

Πριν από μερικούς μήνες έφυγε από τη ζωή ένα λαμπρός επιστήμονας ,συγγραφέας , και καλός οικογενειάρχης ο Ιατρός Γιώργος Μιχαλάκης

Ο Γιώργος Μιχαλάκης γεννήθηκε στην Κρεμαστή Ρόδου, την οποία αγάπησε βαθιά.
Ήταν γιος του αείμνηστου Κωστή Μιχαλάκη, ιατρού και Προέδρου της Κρεμαστής για πολλά χρόνια. Ο Κωστής Μιχαλάκης ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του νησιού μας, που προσέφερε τις υπηρεσίες του άοκνα και νυχθημερόν στον ιατρικό τομέα, αλλά και που συνέβαλε σημαντικά στην πολιτισμική αναμόρφωση του τόπου του.
Ο Γιώργος Μιχαλάκης, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση, σπούδασε Ιατρική στο ιστορικό και πολύ γνωστό πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία. Στη συνέχεια μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και παρέμεινε πολλά χρόνια, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική και στη συνέχεια στην Ουρολογία. Θήτευσε ως επιμελητής σε μεγάλα νοσοκομεία του Λονδίνου, όντας παράλληλα μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ουρολόγων.Συνολικά παρέμεινε στο εξωτερικό για 20 χρόνια, αποκτώντας μια τεράστια εμπειρία σε χειρουργεία, σε μια εποχή που ελάχιστοι συμπολίτες μας σταδιοδρομούσαν στο εξωτερικό.
Ακολούθως και γυρίζοντας πλέον στην Ελλάδα, εντάχθηκε στους κύκλους της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής της Αθήνας, με ένα εξαιρετικά δραστήριο κύκλο χειρουργείων στο Πανεπιστήμιο και στον ιδιωτικό τομέα. Διετέλεσε Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπαδημητρίου» στην Αθήνα, καθώς και Διοικητής όλου του Νοσοκομείου, με πολύ παραγωγικό έργο και στον Διοικητικό και στον Επιστημονικό τομέα.
Άσκησε την ιατρική ανιδιοτελώς πολλές φορές, με εξαιρετικά αυξημένες ευθύνες, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την έκδοση ιατρικών συγγραμμάτων εξ ολοκλήρου δικής του συγγραφής.
Παράλληλα, δεδομένης της ευρείας καλλιέργειάς του, διάβαζε ανελλιπώς συγγράμματα φιλοσοφίας, ποίησης και θρησκείας. Δημοσίευσε μία προσωπική του ποιητική συλλογή, μία μυθιστορηματική αυτοβιογραφία, ένα πρωτοποριακό βιβλίο για την έκφραση της Ιατρικής σε όλες τις μορφές της τέχνης, ένα βιβλίο για την αποτύπωση της αναπαραγωγής στην τέχνη και ένα υπερπλήρες σύγγραμμα για τους όγκους τον όρχεων, που ίσως ήταν το πιο πλήρες μέχρι τότε στην Ελλάδα.

Έργα του

  • Η Αναπαραγωγή στην Τέχνη, Αθήνα, 1998
  • Σύζευξη Συνειρμών, Αθήνα 1999
  • Τα βήματα και η ζωή αφήνουν ίχνη, Αθήνα 2000
  • Οι Όγκοι των Όρχεων, Αθήνα, 2001
  • Η Ιατρική στην Τέχνη, Θεσσαλονίκη 2009
  • Το Λεξικό των Θρησκειών, Αθήνα, 2021ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ