ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα εκτός Αθηνών: Φεύγουν ακόμα και με ελικόπτερα

Πάσχα εκτός Αθηνών: Με ελικόπτερα επιλέγουν να δραπετεύσουν πολλοί άνθρωποι από την Αθήνα, ώστε να περάσουν ξέγνοιαστες διακοπές.

Ο προορισμός είναι νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη αλλά και η ηπειρωτική Ελλάδα. Πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι που έχουν γεμάτα πορτοφόλια. Αυτοί ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας.

Πάσχα εκτός Αθηνών: Λεπτομέρειες για την αποβίβαση

Τι κάνουν; Σύμφωνα με τo ΜEGA μισθώνουν ελικόπτερα για να καταφέρουν να φτάσουν στα νησιά για το Πάσχα, χωρίς να σκέφτονται δικαιολογητικά ή να κάνουν τεστ κορονοϊού! Οι πτήσεις καταλήγουν σε κρυφές και απομακρυσμένες τοποθεσίες. Το αντίτιμο για μια τέτοια πτήση για τη Μύκονο, να φτάνει τις 5000 ευρώ.

Με απλά λόγια, στην Ελλάδα του κορονοϊού, όποιος έχει να διαθέσει αυτό το ποσό, αποφεύγει μπλόκα σε λιμάνια και εθνικές οδούς, αποφεύγει τεστ και έγγραφα και… πετάει για ονειρεμένες διακοπές Πάσχα, με φόντο το γαλάζιο των νησιών μας.

«Κάνουν πτήσεις επ’ αμοιβή οι οποίες όμως δεν είναι νόμιμες. Διότι αυτοί δεν έχουν άδεια αερομεταφορέως και δεν έχουν και τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας αερομεταφορέας…»

Πάσχα εκτός Αθηνών: Τι άλλο έγινε γνωστό

Όπως αποκαλύπτει το MEGA για να αποφύγουν τον έλεγχο στο αεροδρόμιο τα πειρατικά ελικόπτερα προσγειώνονται σε οικόπεδα σε απομακρυσμένες περιοχές και από εκεί παραλαμβάνουν τους επιβάτες για τη χλιδάτη πτήση τους. Το αργότερο σε 2 ώρες βρίσκονται σε αγαπημένους προορισμούς απολαμβάνοντας τις διακοπές τους…

«Απευθύνεται σε ένα κοινό μιας καλύτερης οικονομικής καταστάσεως. Τώρα που πάνε; Παντού!»

Η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Πάρος βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφή των προτιμήσεων των επίδοξων ταξιδιωτών, με τις τιμές λόγω της αυξημένης ζήτησης να έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη. Για την πτήση των 5.000 την ώρα, που αναφέραμε παραπάνω, η τιμή πριν από ένα μήνα φτανε τις 3.000 ευρώ.

«Εφόσον είναι κάτι που δεν μπορεί να το κάνει κάποιος είτε με το αεροσκάφος της γραμμής είτε με το καράβι εφόσον θέλει να κάνει κάτι εξτριμ θα το πληρώσει!»

Πόσοι χωρούν σε ένα ελικόπτερο

Μέσα στο ελικόπτερο μπορούν να επιβιβαστούν ανάλογα με την χωρητικότητα, από 4 έως και 6 άτομα φυσικά μαζί με τις αποσκευές τους. Ωστόσο υπάρχουν πτήσεις και για την ηπειρωτική Ελλάδα. Προορισμοί όπως η Αράχωβα αλλά και η Πάτρα βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές.

Πάντως, το αυξημένο ενδιαφέρον για ενοικίαση πολυτελών κατοικιών στα νησιά των Κυκλάδων για τις ημέρες του Πάσχα έχει θέσει σε συναγερμό και την ΕΛΑΣ η οποία αναζητά στοιχεία για τις ενοικιάσεις των ελικοπτέρων τις ημέρες αυτές.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ