ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: «Είμαστε μαζί σου» – Ξεκίνησε καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών

Η έκρηξη περιστατικών συζυγοκτονιών και ενδοοικογενειακής βίας, αφορά ολόκληρη την κοινωνία, τονίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, παρά την αυξανόμενη συνειδητοποίηση που φέρνει η οδυνηρή συχνότητα τους, αυτή δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε μέτρα που θα πάψουν να προδίδουν την εμπιστοσύνη των γυναικών στην πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανοίγει το διάλογο στην ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος, Digitalsociety.gr.

«Είμαστε μαζί σου, για να διαμορφώσουμε τις ολιστικές πολιτικές – αφετηρία της εξάλειψης των συζυγοκτονιών», ειναι το κεντρικό σύνθημα.

340f22ad-f188-4aca-89a4-1c1346c8080c

καμπάνια διαβούλευσης με την κοινωνία ξεκινά σήμερα και σε επόμενο στάδιο συγκροτημένα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συζητήσει με νομικούς, γυναικείες οργανώσεις, εμπλεκόμενες κρατικές αρχές κλπ. προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ενιαίο και ολιστικό πλαίσιο καταπολέμησης που δεν θα αντιμετωπίσει μόνο το θέμα της απονομής δικαιοσύνης αλλά και τις απαραίτητες δομές για την στήριξη, την απομάκρυνση της γυναίκας από το κακοποιητικό περιβάλλον, την στήριξη με εργασία κλπ.

Χθες, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος σε δήλωση του τόνισε: «Απαιτείται πολιτική βούληση και κοινωνική συστράτευση, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη και ουσιαστική προστασία της γυναίκας – θύμα κακοποιητικού περιβάλλοντος, σε κατάλληλες δομές προστασίας».

4212d362-1032-4ff1-8dd9-e6365b2be011

Ταυτόχρονα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλευτής του κόμματος, Νάντια Γιαννακόπουλου, σημείωσε:

«Οι τελευταίες μέρες μας σόκαραν όλους. Ζούμε μια πραγματική έκρηξη φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας, συζυγοκτονιών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Πρόκειται για μια νοσηρή και επικίνδυνη κατάσταση που μοιάζει με Λερναία Ύδρα. Είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να αποδεχτούμε, να ανεχτούμε.

Η αντίδραση όλων μας, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση της κοινωνίας αποτελεί προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Όταν τρεις γυναίκες δολοφονούνται σε λίγες μέρες από τους συντρόφους τους, μας αφορά όλους. Όταν γυναίκες και ανήλικα κορίτσια παρενοχλούνται σεξουαλικά ή και βιάζονται, μας αφορά όλους, την κοινωνία μας, την αντίδραση της οργανωμένης Πολιτείας.

Η σιωπή και η αδράνεια δεν είναι λύση. Όλοι μαζί ας ενεργοποιηθούμε χωρίς κανένα εφησυχασμό για να βάλουμε τέλος στην κτηνωδία».

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ