ΔΙΑΦΟΡΑ

«Πατούσαν την κοιλιά της για να αποβάλει»: Ανατpιχιάζουν οι καταγγελίες για την έγκυο που θάφτηκε στα αζήτητα

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες για την κακοποίηση της 23χρονης εγκύου Φωτεινής Μπακογιώργου, που εντοπίστηκε νεκρή σε δρόμο της Κυψέλης και θάφτηκε ως «άγνωστη».

Η 23χρονη εγκυμονούσα και μητέρα τριών παιδιών που αναζητούσε εδώ και καιρό η Αγγελική Νικολούλη βρισκόταν σε ένα ψυγείο στα αζήτητα και θάφτηκε ως «άγνωστη» μαζί με το αγέννητο μωρό της.

Τα ίχνη της 23χρονης Φωτεινής είχαν χαθεί στις 8 Οκτωβρίου από την Κυψέλη και για την εξαφάνισή της είχε σημάνει «Missing Alert».

Κάτοικος της περιοχής την βρήκε τυλιγμένη με κουβέρτα και κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί παρέμεινε στα αζήτητα των ψυγείων για ένα μήνα και θάφτηκε ως αγνώστων στοιχείων στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

Σοκάρουν οι καταγγελίες για την κακοποίηση της άτυχης Φωτεινής

Μία γυναίκα που είχε συναντήσει την Φωτεινή Μπακογιώργου να ζητιανεύει σε κακόφημο δρόμο του κέντρου της Αθήνας, ανέφερε πως η «Φαίη», όπως την φώναζαν, ήθελε να ξεφύγει από τα όσα περνούσε στο διαμέρισμα που τη φιλοξενούσαν.

«Ήταν παγιδευμένη. Πάντα είχε πίσω της μία γυναίκα να την ελέγχει. Μου έχει μεταφερθεί ένα σοκαριστικό περιστατικό που αποκάλυψε το ένα από τα παιδιά της. Πατούσαν την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος για να αποβάλει!», ανέφερε μιλώντας στο Φως στο Τούνελ.

Γειτόνισσα που επικοινώνησε με την εκπομπή περιέγραψε με λεπτομέρεια κάποια περιστατικά, ενδεικτικά της κακοποίησης που δεχόταν και της ζωής που έκανε.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου είχε έρθει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική γιατί το ένα παιδί της κόντεψε να κρεμαστεί στο μπαλκόνι και να πέσει κάτω. Τα τρία παιδιά της τελικά απομακρύνθηκαν από το σπίτι με εντολή εισαγγελέα. Μετά από τρεις ημέρες περίπου την είδα. Την είχαν κουρέψει γιατί είχε μακριά μαλλιά, τα μάτια της και το πρόσωπό της από το ξύλο που είχε φάει, δε φαινόταν. Ήταν πολύ χτυπημένη. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Την ρώτησα τι κάνει και μου κούνησε μόνο το κεφάλι. Τα μάτια της ήταν πρησμένα από τις μπουνιές. Τι να σας πω, την λυπήθηκε η ψυχή μου. Από τότε δεν την ξαναείδα», είπε η γειτόνισσα στον ALPHA.

«Όλοι στη γειτονιά γνώριζαν και δεν μιλούσαν»

«Αυτή η γυναίκα που φιλοξενούσε και τη Φωτεινή, παλαιότερα είχε υπό την “προστασία” της στο σπίτι μία άλλη μεγαλύτερης ηλικίας. Την ωθούσε στη ζητιανιά και έπεφτε μπροστά σε οχήματα με κίνδυνο να τραυματιστεί. Σκοπός τους να αποσπάσουν χρήματα από οδηγούς», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Τη Φωτεινή την είχα δει αρκετές φορές στο δρόμο να είναι χτυπημένη στο πρόσωπο ή με σπασμένο το χέρι. Όταν τη ρωτούσα μου έλεγε πως έπεσε ή ότι γλίστρησε από τις σκάλες. Την παρακολουθούσε μία γυναίκα να ζητιανεύει και φοβόταν. Έμενε μαζί της στο ίδιο σπίτι. Ένα μήνα περίπου πριν εξαφανιστεί, προσπάθησε κάτι να μου πει, αλλά αυτή η γυναίκα της φώναξε “προχώρα και μη μιλάς”. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σχεδόν συνέχεια σ’ αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι στη γειτονιά γνώριζαν και δε μιλούσαν», είπε.

 

Η γυναίκα που φιλοξενούσε την Φωτεινή και την οικογένειά της, εμφανιζόταν τη μία ως δικαστική συμπαραστάτης, την άλλη ως ορισμένη επίτροπος για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας, ακόμη και ως κουμπάρα της αδελφής της Φωτεινής, σύμφωνα με το Φως στο Τούνελ.

Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή υποστήριξε πως μάζεψε από το δρόμο την «εξαθλιωμένη οικογένεια της Φωτεινής προσφέροντας στέγη και φαγητό. Όλα αυτά που ακούγονται, είναι κακοήθειες προσώπων με τα οποία έχω αντιπαράθεση. Θα συνεχίσω να συμπαραστέκομαι στην μητέρα της Φωτεινής».

 

 

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ