ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι μαρτυρίες που λύνουν το μυστήριο με τον θάνατο των τριών παιδιών, οι ομοιότητες με τα Γλυκά Νερά

Η υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα δεν θα παραμείνει ανεξιχνίαστη, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές «είμαστε μία ανάσα από τη λύση του μυστηρίου για το πώς τα τρία μικρά κοριτσάκια κατέληξαν στον τάφο».

Τρία είναι τα στοιχεία που βοήθησαν, ώστε να μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά ότι θα αποδειχθούν σύντομα οι αιτίες των θανάτων.

  • Νέες τεχνολογίες και μέθοδοι που έχουν αναπτυχθεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους ειδικούς να κάνουν πολύ περισσότερα με πολύ λιγότερα στοιχεία. Τα ευρήματα των ιατρικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στα παιδιά συντελούν στην εξιχνίαση.
  • Μαρτυρίες. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια, οι νοσηλευτές των παιδιών και μία απλή μαρτυρία σε ότι αφορά συμπεριφορές μπορεί να συνθέσουν τα γεγονότα και να δώσουν την λύση.
  • Εμπειρία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση, την οποία παραλληλίζουν με αυτή των Γλυκών Νερών με την δολοφονία της Καρολαϊν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η αστυνομία, έχει καταλήξει σε ένα «μη ανακοινώσιμο συμπέρασμα», αλλά η υπόθεση οδεύει προς εξιχνίαση και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα, να έχουν γίνει συλλήψεις.

Οι περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου και πλέον ερευνάται το ενδεχόμενο και ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας να οφείλεται σε αυτό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας, και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιού, όμως διερευνάται εάν ταιριάζουν και ποσοτικά με τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η 9χρονη.

Παράλληλα, εκτός από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα εξεταστούν και οι καταθέσεις των μαρτύρων, με τις μαρτυρίες των τελευταίων ημερών να είναι καθοριστικές.

«Σας κάλεσα γιατί έχω να σας πω κάτι πολύ σοβαρό σχετικά με την υπόθεση στην Πάτρα. Το έχω μάθει από άνθρωπο μέσα από την οικογένεια και θεωρώ ότι πρέπει να γίνει γνωστό, γιατί είναι πολύ σοβαρό» είπε άνθρωπος κοντά στην οικογένεια, ο οποίος είπε ότι οι απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι θα αυτοκτονήσει ήταν κάλεσμα προς τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, να την ψάξει.

«Λίγες ημέρες πριν μπει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, στις 8 Απριλίου 2021, έγινε ένα περιστατικό. Η Ρούλα είπε ότι θα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, απειλούσε ότι θα κάνει κακό στον εαυτό της και την έψαχναν όλοι τότε, οικογένεια και φίλοι. Δεν τη βρήκαν και το παιδί, η Τζωρτζίνα δεν γνωρίζω που βρισκόταν. Στο σπίτι δεν υπήρχε καθόλου το παιδί, δεν είδα ούτε τον Μάνο. Αυτό το περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν μπει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο.

Αυτό συνέβη 3 ή 4 ημέρες πριν. Έμαθα από άνθρωπο της οικογένειας ότι ήταν σε κάποιο ξενοδοχείο, δε ξέρω σε ποιο. Αυτό που μου είπαν είναι ότι ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό της και ουσιαστικά ήθελε να την ψάξει ο Μάνος. Ο Μάνος δεν έδωσε σημασία. Μετά από κάποιες ημέρες που είχε εξαφανιστεί, εμφανίστηκε και πήρε το παιδί της και μετά, την επόμενη ημέρα που πήρε το παιδί και πήγε στο Καραμανδάνειο με σπασμούς. Μου φάνηκε πολύ περίεργο όταν το άκουσα αυτό», είπε.

Εξάλλου, η γυναίκα που είχε αναλάβει την φροντίδα της Τζωρτζίνας μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στη σχέση που είχε με την 9χρονη και τη μητέρα της. «Με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε μία ημέρα να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ σαν υπεύθυνη δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι η Τζωρτζίνα σιτιζόταν από γαστροστομία κι εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί» είπε.

«Όταν της το είπα έγινε πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, κι εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια. Της λέω ‘εάν θα έλειπε ένα μήνα θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες’. ‘Όχι’, μου λέει, ‘θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη’. Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας. Γυρνάει και μου λέει: “δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”».

Επιπλέον, εργαζόμενος που δούλευε στο κέντρο αποκατάστασης και ήταν πολύ κοντά, σύμφωνα με τα λεγόμενά του στην μικρή Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια ανέφερε: «Η Τζωρτζίνα άλλες μέρες φαινόταν χαρούμενη ενώ κάποιες άλλες βυθιζόταν στις σκέψεις της. Το πρόβλημά της ήταν ότι δε μπορούσε να μας πει γιατί δεν μιλούσε. Το παιδί φαινόταν φοβισμένο. Η συμπεριφορά της μητέρας καμιά φορά, δεν έδειχνε το απαιτούμενο ενδιαφέρον».

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα ευτυχισμένο πλάσμα όσο βρισκόταν στο κέντρο, επικοινωνούσε άψογα με το βλέμμα της, το γέλιο της και τις αντιδράσεις της. Είχε πολύ καλή αντίληψη και αντίδραση στις θεραπείες της, ήταν ένα άψογο παιδί. Ήταν ένα παιδί που ήθελε να ζήσει, φαινόταν ότι ήθελε να ζήσει».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, επιμένει στην ασφυξία. Όπως σημείωσε, τα ευρήματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση σημειώνοντας ότι οι θάνατοι των δύο πρώτα κοριτσιών έχουν πολλά κοινά σημεία που συνδέονται με την έλλειψη οξυγόνου.

«Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τοξικολογικών και ιστολογικών, από το τρίτο παιδί. Η ιατροδικαστική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκτιμώ ότι ο έμπειρος ιατροδικαστής, όταν λάβει αυτά τα αποτελέσματα θα δώσει στους αρμόδιους φορείς, στο Ανθρωποκτονιών που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, μια πρώτη εκτίμηση αιτίας θανάτου και στη συνέχεια, μέσα σε 10 μέρες, θα έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του», δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Αναφορικά με τα ευρήματα από το πρώτο παιδί, ο κ. Λέων εξήγησε ότι ήταν σωστά, όμως δεν ταιριάζουν με την αιτία θανάτου. «Οι συνάδελφοί μου κάνουν πολύ θαρραλέα προσπάθεια, γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο δεν ταιριάζει ούτε με τι ιατρικό ιστορικό ούτε με τα ευρήματα και δημιούργησαν μια επιτροπή που καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα (που είναι σωστά) και να δώσει τις νέες αιτίες θανάτου με βάση αυτά τα ευρήματα και βέβαια τα νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν όταν έγινε η νεκροτομή», επισήμανε.

Τέλος, από την πλευρά της αστυνομίας, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σημείωσε ότι οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών από την πρώτη στιγμή έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί με βάση τις ενδείξεις και περιμένουν τις αποδείξεις.

«Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών όταν καλούνται να εξιχνιάσουν κάποια περίπτωση αν είναι έγκλημα ή όχι, από την πρώτη στιγμή με ενδείξεις καταλήγουν στο τι έχει συμβεί. Περιμένουν τις αποδείξεις για να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ένοχο, αν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι.

Έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί με βάση συμπεριφορές κάποιου προσώπου και από τις μαρτυρίες των γιατρών, οι οποίοι βοήθησαν και έτσι κλήθηκε το ανθρωποκτονιών. Υπάρχουν οι profilers που μπορεί να σκιαγραφήσουν πώς συμπεριφέρεται κάποιος και αν έχει κάνει κάτι κακό», ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο κ. Μαυροειδάκος.

Στη συνέχεια, παραλλήλισε την υπόθεση της Πάτρας με αυτή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τον θάνατο της Κάρολαιν. «Και σε αυτή την περίπτωση οι αξιωματικοί ήξεραν τι έχει συμβεί από τη στιγμή που μπήκαν στον τόπο του εγκλήματος», σημείωσε.

Οι φήμες που μιλούν για συλλήψεις, ενισχύονται με τις πληροφορίες να λένε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει λυθεί το μυστήριο.

dikaiologitika.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ