ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΤΗΡΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Είναι πολλά τα εγκαταλελειμμένα κτήρια που έχουν μετατραπεί σε φαντάσματα εδώ και δεκαετίες ολόκληρες.  

Ένα από αυτά είναι και το Πατριαρχικό Κέντρο Ρόδου ή αλλιώς Πανορθόδοξο Κέντρο Ρόδου, στην οδό Παύλου Μελά. Εδώ και πολλά χρόνια (έχουμε χάσει το μέτρημα πια) το συγκρότημα αυτό παραμένει έρημο, ανεκμετάλλευτο και του Πανορθόδοξου Κέντρου Ρόδου, στην οδό Παύλου Μελά με το στην τύχη του.  

Οι δικαστικές διαφορές, οι προσφυγές από κατοίκους στο Συμβούλιο της Επικρατείας που ζητούσαν την ακύρωση των αδειών που εκδόθηκαν για την ανέγερσή του αλλά και η αδιαφορία, έφεραν το αποτέλεσμα που δείχνουν οι φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύουμε σήμερα στο ΒΗΜΑ.  

Είναι λυπηρό και βλέπεις τέτοια κτήρια και συγκροτήματα σε τέτοια κατάντια!  

Από την μία οι προσφυγές στα δικαστήρια για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι σήμερα και από την άλλη, η Εκκλησία και η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου που δηλώνουν ότι βρίσκονται με δεμένα χέρια, κατέστησαν το κτηριακό συγκρότημα ένα 

Μάλιστα ο Δήμαρχος της Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του είχε προσπαθήσει μαζί με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, να βρουν λύση με στόχο να ανεγερθεί μέσα στο Πατριαρχικό Κέντρο και ο Ιερός Ναός του πολιούχου της πόλεως Ρόδου, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. 

Μετά την κρίση της πανδημίας με τον κορωνοϊό, τα πράγματα παρέμειναν στάσιμα.  

Το μόνο νεώτερο είναι ότι η έκταση που ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, παραχωρήθηκε εκ νέου στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου επειδή είχε λήξει η προθεσμία μετά την προσφυγή που είχαν κάνει περίοικοι προς το Συμβούλιο της Επικρατείας.  

Επειδή τελειώνει ακόμη μια χρονιά που το περίφημο Πανορθόδοξο Κέντρο της Ρόδου παραμένει έρημο, εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο, περιμένουμε κι εμείς να δούμε εάν υπάρχει στον ορίζοντα μία λύση ή ένας σχεδιασμός που θα το κάνει χρηστικό.  

Ειδάλλως… θα πάει κι αυτό μαζί με τα άλλα φαντάσματα της πόλης, το παλιό νοσοκομείο, τα παλιά σφαγεία, το παλιό ΙΚΑ και τόσα ακόμη κτήρια που αποτελούν ντροπή για την Ρόδο και δίνουν μια απαράδεκτη εικόνα στο κέντρο της.  

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ